TYSKLAND. Tyskland kan komma att skärpa sina terrorlagar efter att landet under den senaste tiden varit mål för brutala terrorattacker. Den tyska regimen är dock splittrad i frågan om skärpta lagar.

Tyskland kan inom en snar framtid komma att skärpa sina terrorlagar. Detta som en ”åtgärd” efter den senaste tidens terrorattacker i landet. Men den tyska regimen står splittrad i frågan. Under dagen förväntas den tyske inrikesministern Thomas de Maizière presentera ett så kallat ”åtgärdspaket” som ska ge de tyska myndigheterna större möjligheter i kampen mot terror och extremism.

Om det kommer att innebära att landets redan hårt ansatta nationella opposition kommer att förtryckas ännu mer av den tyska regimen är ännu oklart. De tyska delstaternas kristdemokratiska inrikesministrar ställer sig i vart fall positiva till åtgärdspaketet och kräver även 15 000 nya poliser, mer videoövervakning och ett förbud mot heltäckande slöja.

I åtgärdspaketet vill man att det ska ske en snabbare utvisning av de nyanlända som har fått avslag på sin asylansökan. Nya regler för lagring av data är också en del av ”åtgärderna”. Samtidigt är avskaffandet av möjligheten till dubbelt medborgarskap uppe för diskussion.

Det kristdemokratiska regeringspartiet CDU och dess bayerska systerparti CSU ställer sig positiva till förslagen medan det socialdemokratiska regeringspartiet SPD inte gör det.

— Kopplingen till våldsdåden är absurd. Det spelar ingen roll vilket pass någon har om han eller hon begår ett attentat, säger Aydan Özoguz, vice ordförande för socialdemokratiska SPD och statssekreterare i förbundskanslerns kansli om avskaffandet av dubbla medborgarskap.

Källa:
Tyskland kan skärpa terrorlagar


  • Publicerad:
    2016-08-11 13:10