SKELLEFTEÅ. Under den kommande ”prideveckan” i Skellefteå kommer stadens hockeylag att spela med särskilda regnbågsfärgade tröjor för att vissa sitt stöd för homolobbyn.

Med fyra silver och två guld under de senaste sex SHL-säsongerna är Skellefteå AIK ett av Sveriges absolut bästa hockeylag och för många Skelleftebor är laget den kanske främsta representationen som finns för staden.

Under den kommande ”prideveckan” i Skellefteå, som inleds den 13 februari, kommer dock hockeylaget inte att iklä sig de sedvanliga svartgula tröjorna utan istället regnbågsfärgade tröjor. Detta för att visa sitt stöd till homolobbyn och RFSL som ligger bakom Pride.

Skellefteå AIK har sedan 2014 officiellt stöttat homolobbyns årliga parad i staden, som då gick under namnet ”Snow Pride”. Detta är dock första gången som man tänker spela i regnbågströjor.

Under 2014 beslutade sig dessutom hockeylaget Kiruna IF att spela en hel säsong i regnbågsfärger, vilket ledde till att laget prisades till skyarna av etablissemanget. Man fick även motta flera priser för tilltaget, bland annat vid Idrottsgalan och QX-galan. Dock ledde hockeylagets ”förändring” till katastrof med en av de sämsta säsongerna i lagets historia, vilket till och med Kiruna IF:s tidigare så entusiastiska varumärkesansvarige Mikael Lasu fick erkänna berodde på homo-satsningen.

Skellefteå AIK har dock begränsat sig till att spela i homolobbyns färger endast under själva prideveckan och efteråt auktionera ut tröjorna. Ifall detta beror på skräckexemplet med Kiruna IF är dock oklart.

Uppdatering:

Den folkfientliga Skelleftetidningen Norran har uppmärksammat de nya homotröjorna och bland kommentarerna framkommer det ganska tydligt att Skellefteborna inte är överförtjusta i deras hockeylags nya tilltag. Här är några exempel:

Nä nu är ni väl hårda? Själv ska jag gå till ladan iförd strapon, gasmask, läderkeps och bar överkropp. Är det pride så är det… År 2012 hade pride en känd pedofilförespråkare som invigningstalade. Sjuka, sjuka samhälle.

Håll idrotten ren från liknande ställningstaganden

Vilken löjlig följa-John mentalitet.
Får jag se AIK ägna sig åt sådana pajasfasoner kommer jag aldrig mer att sätta min fot i ladan.

Jävla larv! Låt HBTQ frågor vara personliga och inte för idrottslag! Vi matas med HBTQ frågor dagligen via TV och media! Är knappast Sveriges största fråga eller?

Klart skellefte AIK ska politisieras av identitetsvänstern med deras ”allas lika värde” och ”allt och alla” floskler.

Denna form av masspsykos är mest troligt det absolut vidrigaste jag vet. AIK:s deltagande i detta spektakel sårar mig djupt.

Källa:
AIK kommer att spela i speciella tröjor under Prideveckan
Skellefteå AIK är med i stans första pridefestival


  • Publicerad:
    2017-02-06 16:55