SKELLEFTEÅ. Mats Bergqvist hade under en tid förargat sina grannar genom att dagligen flagga för homolobbyn på sin gård. När han offentligt trotsade en vädjan från grannarna att sluta valde någon till slut att klippa av flaggstångsrepet.

När Skellefteåbon Mats Bergqvist fick ett brev från upprörda grannar som var less på att han konstant hade en homolobbyfana hissad på sin flaggstång gick han till lokaltidningen Megafonen för att gråta ut.

— Visst är det 2020? Låt människor vara den de är. Medmänsklighet och kärlek har jag hissat högst upp i min flaggstång och det tycker jag att jag ska få ha kvar, sa Mats till Megafonen och bedyrade att han inte tänkte hala homo-flaggan.

Gratistidningen intervjuade Mats på sin webbsida under måndagen, där man också citerade brevet från grannarna som signerats ”Frihetskrigarna”. I brevet stod det:

Vi är flera i kvarteret som har tröttnat på er flagga. Vänligen hissa ner den tack. Vi hoppas att detta brev ska vara tillräckligt.

Mats teori var att det inte var säkert att det var någon granne, utan att det kan ha varit ”vem som helst” som skrivit brevet.

— Jag blev mest triggad, men jag tror att det finns delar av familjen som kände lite olust. Just när det görs anonymt så här… men jag kände mest irritation, sade han till Megafonen.

Men redan under tisdagen hade någon valt att hala Mats homolobbyfana genom att kapa flaggstångens rep, vilket också Megafonen uppmärksammade.

Än en gång intervjuade man Mats, samtidigt som man publicerade hans bild på prideflaggan som nu låg på marken med det avskurna repet bredvid.

— Det är inte jätteroligt. Flaggan ska upp igen, men nu blir det så mycket extra jobb. Jag måste ta ned hela flaggstången eftersom repet är avskuret, beklagar sig Mats till Megafonen.

Dessutom låter Mats hälsa att han gjort en polisanmälan.

— Man har gått med kniv och skurit på min tomt. Det är lite trist, säger han.

Nordfront vill nu gärna komma i kontakt med den eller de personer som har författat brevet som signerades ”Frihetskämparna” och/eller genomförde flaggkapningen för höra den andra sidan av incidenten. Som en tidning med utgivningsbevis och grundlagsskydd kan vi garantera anonymitet, även från myndigheter. Tillhör du ”Frihetskämparna”, är granne med Mats Bergqvist eller har någon vetskap om incidenten, kontakta då Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist på simon.holmqvist@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2020-04-21 21:00