KOMMENTAR. Martin Saxlind kommenterar här hur Expressen gör skillnad på folk och folk.

ljugpressen

I lördags höll Motståndsrörelsens ledare Klas Lund ett föredrag i Stockholm. Föredraget var utannonserat i förväg på Nordfront och nästan vem som helst var välkommen på föredraget.

En av de få som inte var välkomna på föredraget var David Baas på Expressen. Att en person som skrivit för Expo och numera arbetar på en tidning som samarbetar med vänsterextrema Researchgruppen och upprepade gånger har hängt ut invandringskritiker inte är välkommen borde vara helt självklart och uppenbart för vem som helst. Men Baas var ändå fräck nog att ringa och fråga om han fick komma på föredraget.

Trots att Expressen fick beskedet att de inte var välkomna dök de ändå upp på både samlingsplatsen och vid föredragslokalen och fotograferade på avstånd och i smyg. Nordfront rapporterade i lördags om hur Expressen spejade utanför föredragslokalen. När tidningen dagen efter hängde ut folk från samlingsplatsen funderade jag på att kommentera det, men tänkte att de uthängda aktivisterna antagligen inte tog illa vid sig utan såg det som en ära att bli uthängda i fiendemedia. Därför vore det fel att klaga å deras vägnar samtidigt som det å andra sidan är fult gjort av Expressen och uthängningen antagligen inte främst är riktad mot de uthängda, utan mot mer räddhågsna personer som är intresserade av att komma på föredrag i framtiden men kanske inte vågar om de påminns om att man kan bli fotograferad och uthängd av Expressen.

Det som nu gör att jag inte kan låta bli att skriva om den här uthängningen är att samtidigt som fyra personer hängs ut för att de gick på ett föredrag, så skyddar samma skittidning åtta afrikanska våldtäktsmän och skyller våldtäkten på svenskar! Det är skillnad på folk och folk. De som går på politiska möten hängs ut med namn och bild i propagandistiska skräckreportage i Expressen, de som gruppvåldtar kvinnor på Finlandsfärjor skyddas.

”Flera svenskar gripna för våldtäkt på färja”, ljög Expressen i rubriken till en artikel om fallet. Den invandringskritiska nättidningen Exponerat avslöjade igår att två av de misstänkta personerna var somalier. Som Nordfront skrev igår bekräftar även vittnen till händelsen att samtliga av våldtäktsmännen var afrikaner, eller ”negrer” som det stackars offret enligt uppgifter ska ha sagt.

Vanligtvis heter det ju att det inte finns några svenskar från politiskt korrekt håll, men när brott begås finns det helt plötsligt inget annat än svenskar. Det här hade varit ett stort problem om det inte vore för det faktum att Expressens och andra tidningars ”vitpixlande” och ljugande har blivit så allmänt känt att de flesta läsarna rimligtvis gissar rätt även när tidningarna ljuger om förövarnas etnicitet.

Fredrik Sjöshult, journalisten som skrev Expressens uthängningsartikel, skrev angående Motståndsrörelsens föredrag i Stockholm:

Polisen och antinazisterna valde att inte ingripa.

Man kan både fråga sig varför Sjöshult anser att polisen överhuvudtaget ska ingripa mot ett politiskt möte samt vilka sorts befogenheter han inbillar sig att ”antinazister” (läs: vänsterextremister) har i Sverige?

Själv frågar jag mig också varför inga svenskar väljer att ingripa mot Expressen och andra svenskfientliga tidningar.


  • Publicerad:
    2015-02-03 20:00