BROTT Skogsturken har dömts för sexuellt ofredande efter att han på sitt jobb antastat en kvinnas underliv.

Igår avslöjade Nya Tider att personen som 2008 blev rikskänd som Skogsturken, men egentligen heter Jelal Hashimi, har dömts för sexuellt ofredande.

Hashimi ska ha utfört brottet när han jobbade som massageterapeut på Sturebadet. Nya Tider skriver följande om brottet:

Det var den 28 februari förra året som Skogsturken skulle ge en kvinna massage i Sturebadets lokaler där han arbetade som massageterapeut. När kvinnan frågade honom hur mycket kläder hon skulle ta av sig svarade han ”allt”. Han sa att det blev lättare att massera då och att han brukade be vissa kunder att ta av sig alla sina kläder.

Under massagen har Skogsturken sedan vidrört kvinnans underliv på ett sexuellt sätt . När hon reagerade starkt negativt ska han ha slutat och bett om ursäkt.

Skogsturken erkänner väsentliga delar av handlingarna, men hävdar att han är oskyldig därför att han trodde att kvinnan var med på det. Stockholms tingsrätt underkänner den förklaringen eftersom han bland annat “själv har uppgett att situationen under massagen inte var sådan att han hade rätt att vidröra NN:s underliv”. Straffet stannar dock vid villkorlig dom och 50 dagsböter.

Domen har överklagats till Svea hovrätt och resulterat i att Skogsturken sagt upp sig från sitt jobb. Enligt Sturebadets ägare har Hashimi jobbat på badet sedan 2007 och vid två tillfällen tidigare fått klagomål om liknande incidenter som dock varken resulterat i domar eller uppsägning.

Efter att Hashimi blev känd som Skogsturken uppstod en trend där fler invandrare som betedde sig efterblivet och fångades på film blev utsedda till turkar, däribland Laserturken, Fågelturken och Knullturken.