Under lördagen den 15/10 begav sig medlemmar och aktivister med sina familjer ut för lite rekreation och övernattning i Moder Natur. Platsen som valts ut låg naturskönt precis bredvid en vacker skogstjärn några mil söder om Sundsvall.

Väl där packades det upp kokkärl, sovsäckar, liggunderlag och andra medhavda saker. Även ett 12-mans militärtält lades ut på marken för att resas lite senare.

Efter att en härlig brasa antänts och barnen fått lära sig hur ett tändstål fungerar så gick några och prövade fiskelyckan medan andra matade brasan och lekte med barnen. Det dröjde inte länge förrän en lagom stor öring satt fast på draget för en av deltagarna!

Barnen hjälpte gärna till vid rensningen, och efter tillagningen på glödbädden, kryddad och inlindad i aluminiumfolie, avnjöts fisken av alla.

När alla grillat färdigt och ätit upp sina medhavda viktualier så övades tältresning med flertalet repetitioner, så nästa gång kan man resa tältet med förbundna ögon.

När tältet rests och kaminen monterats så fiskades det än en gång, dock med mindre fiskelycka denna gång.

Kvällen avrundades med högintressanta samtal runt lägerelden och det bjöds på både goda skratt, österrikisk salami, kaffe och supernyttig te kokad på sprängticka. Några deltagare som inte skulle övernatta började sedan att packa ihop för att vända hemåt.

Efter att ha njutit flera timmar av naturens lugn och brasans avslappnande sprakande till långt efter midnatt så utsågs nattens första eldvakt, och för de andra väntade sovsäcken i ett härligt uppvärmt tält.

På söndagsmorgonen packades allt ihop och hemvägen påbörjades åt varsitt håll, mycket nöjda och än mer stärkta inför den fortsatt viktiga kamp för ett fritt Norden.

Ett stort tack till alla deltagare, väl mött nästa gång!

Vill Du som läser detta delta vid nästa skogstur och uppleva samma folkgemenskap och glädje, och även stå sida vid sida med oss och kämpa för ett fritt Norden? Ansök då redan idag om medlemskap genom att klicka HÄR!

Glöm inte heller att besöka hemsidan www.12november.se för viktig information om den stundande demonstrationen under parollen ”STOPPA FRÄMLINGSINVASIONEN” som kommer ske i Stockholm den 12 november!


  • Publicerad:
    2016-10-19 19:10