Nordiska motståndsrörelsen har fått till sig att misshandel och många bråk har ägt rum mellan svenska elever och rasfrämlingar på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby. Näste 7 ville visa sitt stöd och närvaro till alla de vita elever som går på skolan.

I skolan har det varit många problem sedan tidigare. Elever har burit vapen på sig i skolan, enligt uppgifter har en elev blivit våldtagen, det har skett misshandel på skolan och grupperingar mellan eleverna florerar. Lärare har slagit larm om situationen och har anmält problemen. Elever upplever inte att något görs åt saken.

Tyrsdagen 25 september befann sig medlemmar och aktivister ur Näste 7 utanför Astrid Lindgrens skola för att visa sitt stöd till de vita elever som går på skolan. Under en perfekt höstdag med strålande sol ställde Näste 7 upp sig och visade upp sitt budskap till elever på skolan: Vit ungdom, Gå ihop – slå tillbaka.

Några elever kom fram och berättade om den rådande situationen och gladdes åt att man kom och visade sitt stöd. Lärarna stod och pratade med varandra och tittade passivt på. Det kom endast en fråga från skolpersonalen och den löd: ”Har ni tillstånd att stå här?”

Efter en stunds närvaro dök en journalist upp från lokaltidningen till platsen för att rapportera om händelsen. Även systemets trogna lakejer passade på att dyka upp i både civila kläder och uniform.

Utan några problem fick aktionen utföras som planerat. Somliga verkade bli kränkta av Nordiska motståndsrörelsens närvaro men inga incidenter uppstod. Förbipasserande och åskådare visade sitt tycke med att peka långfingret medans andra gjorde tummen upp för att markera motsatsen. Epa-traktorer åkte förbi, somliga flertalet gånger, för att skåda aktionen.


  • Publicerad:
    2018-09-26 11:00