KRIM. Minst 18 personer dödades i en explosion idag i en gymnasieskola på Krimhalvön.

Det var vid lunchtid idag som en skolmassaker ägde rum på ett yrkesgymnasium i hamnstaden Kertj på Krimhalvön. Minst 18 personer har dödats och många skadats av vad som uppges ha varit en hemmagjord bomb.

En 18-årig student vid namn Vladislav Roslyakov, som senare begick självmord, har pekats ut som misstänkt för massakern som i nuläget utreds som mord, inte terrorism. Samtidigt uppger vittnen till Russia Today att det även förekom skottlossning från flera personer:

Vittnen berättar för RT att de, förutom explosionen, hörde skottlossning inne på gymnasiet. Några såg män med deras ansikten maskerade rusa in i byggnaden och öppna eld mot elever och lärare. De okända vapenmännen uppges ha varit beväpnade med automatkarbiner och kastade smällare.

Rysslands president Vladimir Putin har beordrat myndigheter att särskilt utreda händelsen. Ryska röster misstänker att den västunderstödda Kiev-regimen, eller med dem affilierade krafter, kan ligga bakom dådet. Än så länge har dock ingen information framkommit huruvida Roslyakov haft globalistiska sympatier.

Källa:
Crimea bloodbath: Seeing friends die and fleeing for their lives – witnesses describe attack horror


  • Publicerad:
    2018-10-17 16:00