ITALIEN. Den italienske polismannen Luca Scata sköt i december ifjol ihjäl den tunisiske lastbilsterroristen Anis Amri. Nu nekas Scata en utmärkelse från den tyska staten – för att han hyser nationalistiska åsikter.

Flera tyskar som besökte julmarknaden dog efter terrorattacken.

Efter att den tunisiske terroristen och IS-anhängaren Anis Amri i december i fjol kört ihjäl 12 personer med hjälp av en lastbil flydde han till Milano i Italien. Väl där mötte han sin baneman i form av polismannen Luca Scata, som sköt Amri till döds efter att denne i sin tur beskjutit polismannens kollega Cristian Movio.

Efter polisernas hjältedåd talades det bland annat om att polisduon var tilltänkta att få ta emot en särskild utmärkelse av tyska staten. Men enligt tidningen Bild rapporterar källor från den tyska regeringen nu om att de inte kommer att få någon utmärkelse, detta på grund av polisernas politiska åsikter.

Under fjolårets årsdag av Italiens ”frigörelse” från fascistledaren Benito Mussolini skrev nämligen Scata en Facebook-uppdatering som uttryckte stöd till italiensk nationalism och som förkastade förrädare. Såhär skrev han:

”Alla har inte begått förräderi. Många valde att stå fast vid fanan och ge sina liv för den. Jag tillhör det Italien, till de italienare som inte har begått förräderi och som inte givit upp”.

Scata föredrar dessutom att hälsa på traditionellt italienskt vis.

Även Cristian Movio ska ha skrivit ”rasistiska” kommentarer och bland annat skämtat om att han blev glad när han fick en Coca Cola-flaska märkt ”Adolf”.

Antivita tyska politiker har uttryckt glädje över att poliserna som sköt ihjäl lastbilsterroristen inte får någon utmärkelse på grund av deras politiska åsikter.

Källa:
Hero Italian police officer who killed Berlin Christmas market attacker is pictured performing a NAZI salute as his fascist links are exposed


  • Publicerad:
    2017-02-13 20:40