Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Skottlossning under demonstration i Ferguson

Av Redaktionen, 2015-08-10
redaktionen@nordfront.se

USA. Under förra året sköts den svarte rånaren Michael Brown till döds av en vit polisman. I samband med ett högtidlighållande av årsdagen utbröt skottlossning mellan flertalet gärningsmän och polis.

Ferguson

Polismannen Darren Wilson sköt under förra året ihjäl den svarte rånaren Michael Brown efter att denne försökt att ta polismannens tjänstevapen. Efter att Wilson frikändes från skuld utbröt flertalet massiva kravaller i staden Ferguson där man bland annat slog sönder skyltfönster för att plundra butiker och eldade upp bilar. Under en demonstration mot beslutet om att frikänna polismannen ska även över 150 skott ha avlossats, varav inte ett enda avlossades av polisen.

I samband med ett högtidlighållande av Browns dödsdag i år ska återigen skottlossning ha brutit ut och polisen tvingades besvara elden. Under tumultet uppges minst sex gärningsmän ha öppnat eld mot polisen, varav en svart man i 20-års åldern blev skjuten av polisen efter att denne avlossat ”anmärkningsvärt många skott med ett stulet vapen”.

Under en presskonferens menade stadens polischef att man inte är demonstrant när man använder sig av dödligt våld.

— Det finns en liten grupp människor som inte vill att vi ska ha fred. . . Vi har inte råd med den här sortens våld, sade polischef Jon Belmar.

Källa:
Oro och skottlossning i Ferguson


  • Publicerad:
    2015-08-10 17:55