Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SKRATTFEST: Grotesk bajskastare anmäler level 80 troll för hets mot folkgrupp

Av Redaktionen, 2016-12-03
redaktionen@nordfront.se

HUMOR. Bajskastarclownen Elias Lodin (V) har utsatts för en rejäl trollning. I sin iver att komma åt nationella anmäler han nu ”fel” Fredrik Vargas för hets mot folkgrupp – en person som har utländsk härkomst!

VPK-"ledaren" Elias Lodin från Ludvika - a.k.a. "The Sad Clown".

Elias Lodin, känd för sitt bajskasteri och deprimerade utseende.

Förra söndagen utsatte Fredrik Vargas Radio Nordfront för en eminent trollning. Radio Nordfront kontaktade under direktsändningen den 22-årige Fredrik Vargas, i tron om att det var den 38-årige mannen som är en av arrangörerna bakom Folkets demonstration. 22-åringen tackade ja till medverkan och spelade med. Hyfsat inläst på våra frågor ställde han upp i Radio Nordfronts program och höll länge masken tills dess att det urartade i slutet, då han bland annat påstod att han ”knullat sin kusin”.

— Grejen är att den riktige Fredrik Vargas, utifrån vårat perspektiv, tidigare haft en luddig ideologisk utläggning gällande varför han ogillade nationalsocialism. När den, utifrån trollningsperspektiv, mycket begåvade ”Troll-Fredrik-Vargas” drog igång under direktsändningen blev trollningen därför aningen svårupptäckt för oss. Jag fick hans nummer (det som vi ringde) av en person som tidigare intervjuat den riktige Vargas, därför var jag under programmet bergsäker på att det var rätt person vi hade på tråden, men det var det alltså inte, förklarade Radio Nordfronts programledare Robin Palmblad som passade på att understryka hur pass begåvad ”Troll-Fredrik-Vargas” verkligen var.

— Vi hade ovetandes råkat bjuda in ett så kallat level 80-troll [World of Warcraft-referens red. anm.]. Vi kommer dock ha med ”rätt” Fredrik Vargas nu på söndag, säger Palmblad till Nordfront.

Redan innan sändningen var avslutad hade Radio Nordfront insett sitt misstag, då telefonnumret som de kontaktat visade sig vara ”fel” Fredrik Vargas. Inbjudan hade dock resulterat i en bisarr men också underhållande intervju, även om det ”antirasistiska” bajsakastarnätverket We Are Dalarna ännu inte förstått att det handlat om en så kallad trollning efter nästan en vecka.

I sin iver att sätta dit nationella har Elias Lodin (V), tidigare känd för att ha protesterat mot Motståndsrörelsen genom en bajsaktion, nu anmält den 22-årige Fredrik Vargas — alltså fel Vargas — för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”. Till råga på allt har den 22-årige Fredrik Vargas utländskt påbrå.

I Dalademokraten, vars artikel dessvärre är låst för icke-prenumeranter, berättar en förnöjd Lodin om hur han satt dit Fredrik Vargas och att han, vad han själv alltså tror, minsann överlistat trollningen.

– Det var Fredrik Vargas, det går inte att ta miste på den rösten och sättet att prata på, säger Lodin till Dalademokraten.

Hets mot folkgrupp skulle bestå i att man talade om judar i programmet. Lodin har anmält alla fyra medverkande i programmet men hänvisar till en konversation som hölls enbart mellan Pär Öberg och Fredrik Vargas. Följande konversation anser Elias Lodin vara hets mot folkgrupp:

Pär Öberg: ”Du pratar ju lite om media och att de ägs av judar och sådär [referens till en video som den ”riktige” Fredrik Vargas släppt red.anm.]. Att det skulle vara bara att ’ja de gör det och det är bara att gilla läget och så vidare’. Kan du utveckla det lite?”

Fredrik Vargas: ”Judarna äger media, ja.”

Konversationen var så grov att den enligt Lodin utgör mer än bara vanlig hets mot folkgrupp.

— Det här kan handla om grov hets mot folkgrupp, till och med, säger Lodin.

Om ”Troll-Fredrik-Vargas”, som uppenbarligen gjorde de mest ”grova” uttalandena, skulle åtalas och dömas för grov hets mot folkgrupp riskerar han upp till fyra års fängelse. Det vore något för Lodins antirasistiska CV.

Lyssna på den anmälda sändningen här (1 timme och 39 minuter in):

Listen to ”RN DIREKT#10: Aktuella nyheter och intressanta ämnen” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2016-12-03 15:02