INRIKES. Reportrar från Nya Efterlyst åkte till den mångkulturella förorten Tensta för att låta folk ”komma till tals”. Invandrarna valde dock att tala till journalisterna med hot och stenar.


Trailer från Nya Efterlyst, som ska granska polisens vardag i Stockholms västra förorter. En bit från den aktuella händelsen kan ses i slutet av klippet.

Expressens journalist Valentina Xhaferi och hennes kameraman från Nya Efterlyst hade begett sig till Tensta i Stockholm för att göra ett reportage om de hot och attacker poliser berättat att de fått utstå i de mångkulturella förorterna i Stockholm. Detta genom att låta folk ”komma till tals”.

Rasfrämlingarna i Tensta uppskattade dock inte att Xhaferi med kameraman klampade in på vad de ansåg vara deras territorium och drev bort journalisterna genom att hälla kaffe över dem, kasta sten mot dem och hota dem.

– De tyckte att vi gått över gränsen och att vi stod på deras mark. Att vi inte fick stå där och jobba, säger  Xhaferi till Expressen.

Invandrarhuliganerna kallade henne för ”Östermalmsbrud”, sparkade på kamerautrustningen, hällde kaffe och kastade sten mot dem. Reportern och hennes kameraman valde då att ta sin utrustning och fly från platsen.

Xhaferi upplevde händelsen som väldigt otäck berättar hon för Expressen, men bortförklarade det hela med att det endast är ”ett fåtal” som beter sig så.

Se Expressens film från den aktuella händelsen här.

Källa:
Reporter jagades i väg med stenkastning


  • Publicerad:
    2015-10-22 04:05