INRIKES. Microsoft har beslutat att lägga ner Skypes kontor i Stockholm. Mjukvarujätten har nu varslat 120 anställda om uppsägning.

Förra året omsatte mjukvarujätten Skype i Stockholm 265 miljoner kronor med 31 miljoner kronor i rörelsevinst men trots detta ingår Stockolmskontoret inte i ägaren Microsofts framtidsplaner längre.

Microsoft har tagit det svåra beslutet att inleda samtal med facken för att stänga Skypes kontor i Stockholm”, skriver Skype i ett pressmeddelande.

En anonym anställd på kontoret säger att samtlig personal på kontoret har varslats om uppsägning, något som Skype också bekräftade i sitt pressmeddelande. De skriver:

Förslaget ligger i linje med företagets långsiktiga mål att minska antalet geografiskt spridda kontor för att skapa bättre samarbetsmöjligheter och förbättra utvecklingsverksamheten samt öka taken i innovation- och kvalitetsarbetet

I pressmeddelandet skriver Skype vidare att de kommer att ”göra allt” för hjälpa samtliga anställda som nu riskerar uppsägning.

Microsoft kommer göra allt för att hjälpa alla som berörs av beskedet och där det är möjligt erbjuda dem nya möjligheter.

Skype grundades 2003 av Niklas Zennström och Janus Friis som under bolagets första år tog in omkring 140 miljoner i riskkapital för att finansiera verksamheten. Tre år senare hade man fler än 50 miljoner registrerade användare i 225 länder. År 2005 köptes Skype av Ebay som senare sålde 65 procent av mjukvarutjänsten till en grupp riskkapitalbolag 2009. Två år senare köpte Microsoft Skype för cirka 50 miljarder kronor.

Än så länge är det oklart om Microsoft avser att flytta arbetstillfällena någon annanstans.

Källa:
Skype läggs ner i Sverige – 120 jobb riskeras


  • Publicerad:
    2017-04-03 11:50