NORGE. En 30-årig man vaknade mitt i natten av att någon höll på att våldta hans flickvän. Mannen angrep då våldtäktsmannen och har för detta nu dömts till tre års fängelse och 200 000 kronor i böter.

Förra sommaren i Oppdal kommun söder om Trondheim vaknade en 30-årig man i sitt eget hus av gap och skrik. När han kommer in till sin flickvän ser han att en okänd man håller på och våldtar henne.

30-åringen, som fortfarande var berusad sedan kvällen innan, går då till angrepp mot våldtäktsmannen och slår honom upprepade gånger i ansiktet och på kroppen, bland annat med ett kvastskaft.

— Jag ser vad som händer. Antingen håller han på att våldta henne – eller så försöker han. Jag ser hennes ansikte. Jag ser hur rädd hon är. Jag blir rädd själv. Jag blir arg. Hela spektrat. Jag tar tag i honom och drar ut honom ur sängen. Jag försöker få ut honom, men jag blir inte av med honom. Jag vet inte om han försöker angripa mig eller ta sig in igen, och jag kastar honom mot ytterdörren, förklarade 30-åringen i rätten.

DNA-bevis som säkrats fastställer att den 60-årige våldtäktsmannen varit i fysisk kontakt med kvinnan. 60-åringen uppger dock att han inte känner igen sin angripare då han inte minns något från kvällen. Han har heller inte förhörts formellt av polisen på grund av hans hälsotillstånd.

Från början yrkades det på att 30-åringen skulle dömas till fyra års fängelse och 500 000 kronor i böter. 30-åringen har nu att ta ställning till om han ska överklaga domen eller inte.

Källa:
Banket opp voldtektssiktet – dømt til tre års fengsel


  • Publicerad:
    2015-06-21 22:00