SLOVENIEN. Slovenien kommer att stänga sina gränser vid midnatt. Som en effekt kommer även Serbien att stänga sina gränser. Detta innebär att rutten via västra Balkan inte längre kommer att vara framkomlig för främlingar som vill invadera Europa.

Östeuropa fortsätter att vidta åtgärder mot den massiva främlingsinvasionen som drabbar kontinenten. Denna gång är det Slovenien som helt enkelt beslutat att stänga sina gränser helt och hållet för flyktingar. Beslutet kommer att träda i kraft klockan 00.00 i natt och innebär att endast personer med giltiga Schengen-dokument får komma in i landet. Sloveniens premiärminister Miro Cerar kommenterade beslutet tidigare idag:

— Vi sänder en tydlig signal till alla människosmugglare och illegala migranter att rutten [över västra Balkan] inte längre existerar. Den är stängd.

Som en följd av detta stänger även Serbien sina gränser för att undvika att bli en uppsamlingsplats för främlingar som inte kan ta sig vidare norrut via Slovenien.

Tusentals främlingar kommer nu istället att fastna i Grekland och Makedonien då vägen norrut via Serbien, Kroatien, Slovenien och Österrike alltså inte längre kommer vara tillgänglig för invandrarhorderna som försöker ta sig till norra Europa.

Källa:
The Latest: Slovenia to demand visas on border at midnight


  • Publicerad:
    2016-03-08 23:35