INRIKES. Tidigt under torsdagsmorgonen utsattes ett varuhus i Sollentuna för en smash and grab-kupp. Efter en kort biljakt lyckades gärningsmännen skaka av sig polisen.

Vid 5-tiden på tisdagsmorgonen utsattes ett varuhus i Häggvik i Sollentuna kommun för en smash and grab-kupp. Gärningsmännen använde en pickup när de forcerade dörren till elektronikvaruhuset. En väktare blev vittne till rånet men kunde bara stå och se på när åtta maskerade gärningsmän bröt sig in i varuhuset.

— En väktare såg det pågående inbrottet. En bil har backats in i elektronikvaruhuset och sedan har man burit ut säckar som man har tillgripit, säger Sven Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral.

Efter rånet lämnade gärningsmännen platsen i ett par bilar och polisen inledde en biljakt. Gärningsmännen försökte skaka av sig polisen bland annat genom att kasta ut fotanglar. Efter en kort biljakt lyckades gärningsmännen att skaka av sig polisen.

Hur mycket gärningsmännen lyckades få med sig vid rånet är ännu oklart. Men polisen kommer att ha fortsatt kontakt med varuhuset för att få besked. Enligt Olsson var gärningsmännen troligtvis ute efter telefoner.

Källa:
Smash and grab mot varuhus i Sollentuna


  • Publicerad:
    2016-03-29 09:30