FARSTA. Under fredagen rånades smyckesbutiken Smycka i Farsta centrum. Anställda blev misshandlade och handbojade av en svart transvestit medan en utklädd tomte med brunkräm i ansiktet höll vakt utanför.

Rånarduon i Farsta.

Rånarduon i Farsta.

Under fredagskvällen klev en svart transvestit in i butiken Smycka i Farsta centrum. Där började transvestiten att vifta med en revolver och hotade personalen. Sedan satte han handbojor på dem och ska därefter ha misshandlat dem.

Medan rånaren höll på att plundra butiken på värdesaker stod en man, utklädd till tomte med brunkräm i ansiktet, utanför butiken och höll vakt. Vittnen ska ha sagt att mannen distraherat vakter och kunder från att närma sig butiken.

— Han distraherade oss för att vi antagligen skulle kolla åt andra hållet mot en annan affär. Han följde efter en bit och försökte prata och betedde sig allmänt konstigt, har ett 20-årigt vittne sagt.

Enligt uppgifter från vittnen ska de två rånarna ha kommunicerat via hörsnäckor under tiden som rånet pågick.

Rånarna lyckades ta sig därifrån och polisen har ännu inte lyckats gripa någon för dådet och har därför valt att släppa bild på gärningsmännen.

Källa:
Så slog märkliga rånduon till i julhandeln


  • Publicerad:
    2013-12-16 11:15