SVERIGE. Den digitala valutan Bitcoin har ökat radikalt i popularitet och har blivit ett alternativ till konventionella valutor. Nu lanseras snart valutans första växlingsautomat i Sverige.

BitcoinAutomat
Världens första Bitcoinautomat.

Den 19-årige Ludwig Öberg har lagt in en beställning på en växlingsautomat för Bitcoin hos den amerikanska tillverkaren Lamassu. Automaten kommer troligen bli den första växlingsautomaten för Bitcoin i Europa och kommer stå i Stockholm. Världens första Bitcoinautomat öppnade förra månaden i kanadensiska Vancouver.

Växlingsautomaten fungerar som så att man stoppar in kontanter och får dem växlade till Bitcoin, som sedan sätts in på mobiltelefonen.

”Kul grej, men jag tänker också att just nu är det ganska svårt att få tag på Bitcoins, och då kan just en Bitcoinautomat vara något som hjälper till med det om man lätt kan köpa Bitcoins med hjälp av cash”, uppger pionjären Ludwig Öberg.

Bitcoin

Bitcoin är en digital valuta skapad 2009 av Satoshi Nakamoto vars huvudsyfte är att göra det möjligt att betala över internet utan inblandning av tredje part. Till skillnad från andra valutor förlitar sig inte Bitcoin på en centralbank och har på så vis ett visst skydd mot politiska intressen och enskilt monopol.

Källa:
Bitcoinautomat kommer till Sverige


  • Publicerad:
    2013-11-17 18:45