MEDIA. Chantal ska ha utsatts för ”rasistattack” på ICA i Härnösand. Men på nätet är det många som tror att detta är ännu ett fake news.

Enligt Aftonbladet ska Chantal Binua från Rwanda ha blivit kallad för ”jävla neger”, vilket ska ha skett helt oprovocerat.

”Jag är så jävla trött på er afrikaner. Ni kommer bara hit för att utnyttja systemet. Gör mig en tjänst – åk hem till Afrika”, ska mannen ha sagt.

”Framför kunder och personal spottade han ur sig skällsord och svordomar mot Chantal upprepade gånger. Ingen reagerade”, skriver Aftonbladet.

På nätet, bland annat i en tråd på forumet Flashback, ifrågasätts hela historien. Bland annat för att såväl ”offret” som ”hjälten” båda är en del av pingströrelsen och med all säkerhet känner varandra i den lilla staden. Dessa två är också de enda på plats som uttalat sig om vad som hände.

”Var butiken tom eller? Nån måste ju hört kalabaliken. Luktar ruttet det här”, skriver en användare på Flashback.

Vad Aftonbladet också inte nämner är att Chantal Binua är lokalpolitiker (KD) och integrationskonsult inom kommunen. Där menar flera att ”rasistattacker” kan vara ett sätt att främja karriären.

Det återstår att se om det skett en faktisk rasistattack eller om det hela varit påhittat. Om det visar sig ha varit en false flag lär du dock inte få läsa om det i Aftonbladet.

Källa:
Chantal utsatt för rasistattack på Ica: ”Skrek ’åk till Afrika’”
Chantal utsatt för rasistattack i kön på Ica Maxi Härnösand


  • Publicerad:
    2020-01-24 14:10