FINLAND. En diskussion i Helsingfors stadsfullmäktige hettade till under onsdagskvällen när inte ens socialdemokraternas representanter kunde komma överens om huruvida de skulle blanda sig i rysk politik eller inte.

Det var Thomas Wallgren från det socialdemokratiska partiet SDP som i en motion lyfte fram att Helsingfors borde avsluta sitt förhållande som vänstad med St. Petersburg. Detta då Wallgren anser att det ryska lagförbudet mot homopropaganda riktat till barn bryter mot homosexuellas rättigheter.

Ilkka Taipale.

Ilkka Taipale.

Enligt Yle ska motionen fått motstånd från flera kommunfullmäktigeledamöter. En av motståndarna var partikollegan och veteranen Ilkka Taipale, som i sitt svar raljerar: ”Ge oss köttätande heterosexuella en stund ifred.” Taipele menar att världen brottas med mer allvarliga problem med mänskliga rättigheter än det som hbt-rörelsen påstår sker i Ryssland.

Vänsterförbundets Veronika Honkasalo svarade med att anklaga Taipele för rasism [!] och fobi: ”Jag är överraskad av att många är så öppet rasistiska och homofoba i fullmäktige, främst vita medelålders, heterosexuella män.”

En av Finlands största ”homokämpar”, Olli Stålström, har rasat mot Taipale och kallat honom för ”förrädare”.

Källor:
”Lämna köttätande heterosexuella ifred”
Venäjän homolaki kuumensi Helsingin valtuustoa – ”Uutta talvisotaako täällä kaivataan?”


  • Publicerad:
    2013-09-26 18:50