TRANSPORTSKANDALEN. Riksdagsledamoten Hans Hoff (S) från Falkenberg anmäler den förra alliansregeringen till Konstitutionsutskottet (KU) på grund av deras upphandling av IT-tjänsterna på Transportstyrelsen år 2014.

Hans Hoff anmäler den förra alliansregeringen till KU.

Som ett motdrag mot att Allianspartierna har meddelat att de vill få till stånd en misstroendeomröstning i riksdagen riktad mot tre av den rödgröna regeringens ministrar har nu Socialdemokraterna valt att anmäla den tidigare alliansregeringen till Konstitutionsutskottet (KU) för deras beslut från 2014 om att genomföra en extern upphandling av IT-tjänsterna på Transportstyrelsen.

Det är riksdagsledamoten Hans Hoff (S) från Falkenberg som ligger bakom anmälan till KU. Han menar att han förutsätter att den borgerliga regeringen gav sitt godkännande när en myndighet upphandlade tjänster som rör rikets säkerhet. Hoff begär därför att KU ska granska vilka överväganden och beslut som den förra regeringen tog om den planerade upphandlingen vid den aktuella tidpunkten. Hoff får stöd från övriga inom partiet.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur Vänsterpartiet anmält den förra alliansregeringen till KU.

— Det är uppenbart att det Alliansen gör nu är att ta chansen att tvåla till regeringen maximalt, trots att de själva står bakom det som har inträffat genom usla privatiseringar, sa V-ledaren efter Alliansens presskonferens under onsdagen.

Källa:
Hans Hoff (S) KU-anmäler förra regeringen


  • Publicerad:
    2017-07-27 10:55