INTERNET. För den som vill undvika förbjudet material enligt islamsk lag har nu sajten Halalgoogling.com lanserats för att tillfredsställa muslimers behov.

halalgoogle

Enligt ett pressmeddelande hämtar Halalgoogling sökresultat från andra sökmotorer som Google och Bing och har ett inbyggt avancerat filtreringssystem som blockerar förbjudet innehåll enligt islam, så kallat ”haram”. Enligt rapporten utesluts ord som nakenhet, porr, pornografi, gay, lesbisk, bisexuell, spel, alkohol och annat antiislamskt innehåll.

Det är ett team av internetexperter runt om i världen som har arbetat med projektet. Behovet av en sådan sökmotor uppstod med 1,5 miljarder muslimer men också icke-muslimer runt om i världen som oroas av det innehåll som finns på internet, inte bara för egen del utan också för deras barn. Gisle Hannemyr, lektor i informatik vid universitetet i Oslo, hävdar att det är inte bara muslimer som skulle ha nytta av denna tjänst, utan också vissa kristna subkulturer som annars riskerar sin eviga frälsning.

Källa:
Ny søkefunksjon vil forby pupper, gambling og homofili
Halalgoogling: Search engine for Muslims launches


  • Publicerad:
    2013-07-09 19:48