DALARNA. Soldiers of Odin i Dalarna uppges nu ha lagt ner sin verksamhet efter att de under en nattvandring för två helger sedan blev angripna. Media jublar och beskriver händelsen som att SoO blev ”konfronterade”.

Dalarnas Tidningar (DT) kunde tidigare idag meddela att Soldiers of Odin (SoO) i Dalarna lägger ner efter att Bandidos ska ha ”konfronterat” dem lördagen den 2 april:

Efter förra helgen florerade en hel del rykten, bland annat på den sociala appen Jodel, att personer med kopplingar till kriminella MC-gänget Bandidos natten till den 3 april skulle ha konfronterat personer i Soldiers of Odin, ett medborgargarde med högerextrema kopplingar. Nu bekräftar en källa med insyn i nätverket till DT att så var fallet, även om Soldiers of Odin själva har lagt locket på. En brittisk underavdelning till Soldiers of Odin skrev dock om saken i sin Facebookgrupp alldeles efteråt.

Redan dagen efter bråket i Borlänge kunde Nordfront avslöja att det ska ha varit ett MC-gäng inblandat i bråket även om vi inte specificerade att uppgifter pekade mot Bandidos.

SoO förnekar dock till DT att det ska ha varit Bandidos som angrep dem, men SoO bekräftar att tre medlemmar i lördags misshandlades och fick uppsöka sjukhus samt att de inte längre bedriver verksamhet i Dalarna. DT uppger även att flera av de som drev SoO i Dalarna gått under jorden och inte längre är aktiva på sociala medier efter bråket i Borlänge.

Tidigare har DT pekat ut SoO i Dalarna som kriminella och högerextrema, vilket kan ha uppmuntrat till attacken på SoO. Istället för att förargas över detta är en av de tidigare drivande personerna i SoO i Dalarna ångerfull över att de försökte nattvandra under namnet SoO.

— Vi ville bara nattvandra, kanske skulle vi ha gjort det i en annan organisation, säger den anonyme personen till DT.

Källa:
Soldiers of Odin i Dalarna nerlagt efter bråk med Bandidos


  • Publicerad:
    2016-04-11 17:15