STOCKHOLM. Motståndsrörelsen hade aktivitet. Uppmuntrad deltagare: ”Topphumör och problemfri aktivitet på stan, intressanta diskussioner och många nya ansikten.”

Den 6 juni 2013 blev en innehållsrik dag för Svenska motståndsrörelsen. Två programpunkter med gatuaktivitet och föredrag stod på schemat för huvudstaden. Även på andra platser i landet har aktivitet bedrivits i Motståndsrörelsens regi, däribland i Höör, där nästeschef Simon Lindberg meddelar att aktivister spridit femhundra nyproducerade flygblad. Samma flygblad spreds i Stockholm, i anslutning till Mynttorget och Riksdagshuset, med bättre respons än vanligt.

Aktivister i huvudstaden den 6 juni 2013.

Aktivister i huvudstaden den 6 juni 2013.

En deltagare berättar till Nordfront att många förbipasserande personer uppskattade flygbladet som gjorts med anledning av de aktuella upploppen och bilbränderna runt om i landet. Där stod att läsa:

Den senaste tiden har det varit upplopp runt om i landet med mordbrand, misshandel och stenkastning mot polis, ambulans och brandkår. Notan för skattebetalarna har än så länge uppgått till nära 100 miljoner kronor och än värre är det så klart med de människor som skadats eller farit illa på olika vis. Kravallerna som ickesvenskar och vänsterextremister ligger bakom sprider sig och har än så länge bland annat drabbad Stockholm, Örebro, Göteborg och Umeå.

Vågar du se problemen som de verkligen är eller köper du etablissemangets lögner om rasism och utanförskap?

Vad gör du när raskravallerna kommer till din stad? Är du förberedd? Tänker du stilla se på eller ska du göra motstånd?

Nyproducerat flygblad om aktuella bilbränder och kravaller.

Nyproducerat flygblad om aktuella bilbränder och kravaller.

Samma deltagare berättar även att aktiviteten kring Mynttorget skedde i en mycket positiv anda. Vädret var fint, humöret var bra och aktiviteten förflöt utan några hinder. Polisen som fanns vid Mynttorget var få till antalet höll sig för ovanlighetens skull avvaktande. Inga vänsterextrema gaphalsar kunde visa någon närvaro. På plats fanns aktivister från Norge och även tillresta gäster från Ryssland, vilket flera aktivister upplevde som extra motiverande.

Efter en lyckad gatuaktivitet blev det dags att förflytta sig för att få delta på föredrag med Pär Öberg som var nästa programpunkt. Vid samlingsplatsen hade många nya personer tillkommit, flera av dessa var helt nya ansikten som hade hörsammat den allmänna inbjudan som publicerats på Nordfront.

Föredrag med Pär Öberg lockade många deltagare.

Föredrag med Pär Öberg lockade många deltagare.

Föredraget blev en framgång med en entusiastisk publik som ville ställa frågor och diskutera med föredragshållaren. Innehållet i föredraget kommer att redogöras närmare i en kommande artikel på Nordfront. En deltagare summerar föredraget med:
– Mycket intressanta frågor uppkom under föredraget som drog ut på tiden i tre timmar på grund av det stora intresset. Pär Öberg fick mycket respons och många i publiken inflikade värdefulla synpunkter. Det var mycket inspirerande och det hjälpte också att få kaffe och mackor i pausen.

För att sammanfatta hela dagen kortfattat säger deltagaren:
– Topphumör och problemfri aktivitet på stan, intressanta diskussioner och många nya ansikten.

nationaldag_2013


  • Publicerad:
    2013-06-07 11:26