Igår skrev Nationellt Motstånd om den svarte reggaemusikern som dömdes till fem års fängelse samt utvisning efter att ha haft ihjäl sin svenska fru. Av en slump fann jag idag en artikel från i vintras där Bonnier-tidningen Expressen skrev om den då mordmisstänkte afrikanen.

Under rubriken ”Mordmisstänkte musikern grät i rätten” finner man ett foto av en man som håller i en mikrofon, hans ansikte är skuggat vilket är helt i sin ordning med tanke på att Adama Diarra vid det här laget ännu inte var dömd. Det häpnadsväckande i det hela är att han på bilden är vit!


Kolsvarte Adama Diarra med vita händer

Hur är detta möjligt kan man ju inte låta bli att fråga sig. Hur kan den minst sagt mörkhyade Adama Diarra helt plötsligt ha vita armar och händer? Möjligen kan bilden på den ljusare varianten av Adama Diarra bero på ljussättning men man kan då misstänka att Expressen medvetet valt just denna bild av många bilder. Det är nästan så att man kan börja misstänka att Expressen inte är trovärdiga och beskylla dem för vilseledande propaganda. För om det nu är så, som man påstår från både politikerhåll och media att etnicitet och rastillhörighet inte spelar någon roll så förefaller det en smula underligt att man med olika medel söker insinuera att en svart man i själva verket är vit. Varför döljer man sanningen för sina läsare på detta utstuderade sätt?


Här är Adama Diarras svarta hudfärg tillbaka

Dessutom är det långt ifrån första gången något sådant här händer. Ta bara det uppmärksammade fallet med Emma Pettersson som tortyrmisshandlades och lämnades att dö, av sin före detta pojkvän Fadi El-Kaissi Ramadan, i Kristianstad 2009. Då valde media att gå ut med namn på den misstänkte först efter att han bytt till ett mer svenskklingande namn, nämligen Casper Östlöv. Ett annat lysande exempel är när man, även denna gång i tidningen Expressen, i samband med en artikel om serievåldtäktsmän, valde att endast publicera namnet på två av sju förövare. Det är ingen slump att de två män vars namn publicerades råkade vara svenska. Det har senare kommit fram (ock inte i Expressen eller någon annan av etablissemangets tidningar) att de övriga fem inte hade svenska/nordiska namn. Objektiviteten dalar i medierna och svenska folket blir dagligen vilselett med felaktig information.

Det finns dock människor även inom etablissemanget som ibland yppar sanningen. Ett oförglömligt ögonblick var det då Leif GW Persson, i Efterlyst direktsändning, förtäljde lite av verkligheten för tevetittarna hemma i sofforna. En politiskt korrekt och likväl lögnaktig programledare vid namn Hasse Aro, hade mycket svårt att lägga band på sig då kollegan utan förvarning ifrågasatte varför media är selektiva till invandrares fördel när det kommer till att publicera eller inte publicera namn och bild på förövare. Aro svarade att ”där har du helt fel” och lade även till att ”det är jag som bestämmer”. Då kunde var tevetittare med egna ögon se hur kriminologiprofessorns expertis och trovärdighet som i ett trollslag ansågs vara borta. Det är med samma trollspö journalister gör svarta förövare vita.

 


  • Publicerad:
    2012-01-05 00:00