SVERIGE. Somalia Bandy i Borlänge portades från den plan där de haft sin sommarträning. Efter att ha använt ”rasistkortet” får de nu 20 000 kronor som plåster på såren.

Somalia Bandy pryder ”Välkommen till Borlänge”-skylten.

Somalia Bandy pryder ”Välkommen till Borlänge”-skylten.

Igår rapporterade Nordfront om att bandylaget Somalia Bandy portats från den asfalterade plan där de haft sin sommarträning en gång i veckan. Den lokala bostadsföreningen HSB BRF Myren valde att förbjuda laget från att träna på planen då laget dels olovligt tränat där men även för att de boende klagat på att laget varit för högljutt.

Somalia Bandys sommartränare Cia Embretssen var snabb med att dra fram ”rasistkortet” vilket idag har fått HSB Riksförbund att ge bandylaget ett plåster på såren. Laget fick 20 000 kronor för att kunna fortsätta utvecklas. HSB Riksförbund var även i kontakt med Borlänge kommun för att se till så att en alternativ träningsplan erbjöds. Vilket kommunen också gjort.

— Det känns bra att Somalia Bandy nu kommer att kunna fortsätta sin sommarträning som vanligt. En sådant inspirerade integrationsarbete som det här i grunden handlar om måste naturligtvis stimuleras. HSB stödjer därför Somalia Bandy med 20 000 kronor så att spelarna och klubben ska kunna utvecklas ytterligare, säger Anders Lago, ordförande i HSB Riksförbund.

Källa:
HSB ger Somalia Bandy 20 000 kronor


  • Publicerad:
    2015-07-09 20:55