MÅNGKULTUREN. En somalisk man döms till fängelse efter ett brutalt rån mot Mattias kiosk i Köping. En tappad mobiltelefon var vad som gjorde att han åkte fast.

Somaliern Sadaq Farah (19970412-1616) dömdes idag av Västmanlands tingsrätt till 2 år och 6 månaders fängelse och 48 400 kronor i skadestånd för rån ett rån han begick den 17 maj 2018 mot Mattias kiosk på Kvarngatan 13 i Köping. Rånet begicks tillsammans med två andra afrikaner, men bara Farah kunde identifieras tack vare att han hade tappat sin mobiltelefon under rånet. Utöver rånet så dömdes Farah även för ringa narkotikabrott.

Mattias kiosk ägs av ett invandrarpar och när rånarna tog sig in i kiosken strax efter att de hade öppnat kiosken så misshandlades mannen brutalt av de tre rånarna. De slog honom med en batong, sparkade honom och slog honom med knytnävarna. Under delar av rånet höll de även en pistol mot huvudet på mannen.

När polisen väl kunde hitta Farah via hans telefon så kunde de sedan kontrollera DNA-spår från platsen med hans DNA, vilket bevisade att han hade varit på platsen.

Åklagaren yrkade aldrig på att Farah skulle utvisas.

Bild från polisens förundersökning. Klicka för större bild.

Bild från polisens förundersökning. Klicka för större bild.

Bild från polisens förundersökning. Klicka för större bild.

Källa:
Västmanlands TR B2679-18 Dom 2018-08-24


  • Publicerad:
    2018-08-24 14:00