MÅNGKULTUREN. En 55-årig somalisk man dömdes idag till fängelse för att i början av sommaren ha våldtagit en ung kvinna i Kalmar.

Bild från polisens förundersökning. Klicka för att förstora.

Idag dömde Kalmar tingsrätt den 55-årige somaliern Yassin Abdulahi Mahmoud (19621226-3310) till två års fängelse och 115 000 kronor i skadestånd för att den 8 juni i Kalmar ha begått ett övergrepp mot en ung kvinna som var jämförbart med samlag.

Vad den unga kvinnan har utsatts för avslöjas inte av domen, men det måste nästan vara något extra allvarligt eftersom rätten av någon anledning har valt att sekretessbelägga beskrivningen av det hon utsattes för. Att rätten som i detta fall har en sekretessbilaga för beskrivningen av vad som har skett är väldigt ovanligt. I åtalet står det bara:

Yassin Abdulahi Mahmoud har tvingat Sekretess A att tåla att bli utsatt för en sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag (se sekretessbilaga) genom att hindra henne från att lämna platsen genom att ställa sig i vägen för henne och hålla i henne och ta på hennes kropp utanpå och innanför kläderna. Det hände den 8 juni 2018 på Ståthållaregatan, Kalmar, Kalmar kommun.

Yassin Abdulahi Mahmoud begick gärningen med uppsåt.

I domen framgår det att övergreppet skedde på någon slags terrass uppe på taket till huset där den unga kvinnan bodde och att hon har någon slags diagnos som gör att hon omfattas av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. I andra  domstolshandlingar står det uttryckligt att Mahmoud och den unga kvinnan var grannar och bodde i samma flerbostadshus.

Åklagaren yrkade aldrig på att Mahmoud skulle utvisas.

Källa:
Kalmar TR B1949-18 Dom 2018-08-27


  • Publicerad:
    2018-08-27 20:30