INRIKES. Somaliern Mohamed Mohamoud Fara har dömts för våldtäkt efter att ha våldtagit en 15-årig flicka. Flickan försökte påkalla uppmärksamhet från en passerande polisbil. En av polismännen vinkade tillbaka till flickan innan de åkte vidare. 

Den somaliska våldtäktsmannen Mohamed Fara. Foto: Polisen.

Somaliern Mohamed Mohamoud Fara dömdes nyligen efter att ha våldtagit en 15-årig flicka i Stockholm. Våldtäkten skedde i slutet på maj efter att den okända somaliern stannat flickan på väg till en affär.

Fara erbjöd sig att köpa ut cigaretter till flickan, vilket han gjorde och följde sedan efter henne en bit. De stannade utanför ett soprum för att röka och Fara började efter ett tag att kyssa flickan och tafsa på hennes kropp. Flickan gjorde motstånd och försökte ropa efter hjälp.

Under tiden passerade till och med en polisskåpbil utan att ingripa, flickan försökte påkalla polisernas uppmärksamhet men de åkte bara vidare. En av poliserna vinkade tillbaka till flickan, står det att läsa i domen från Stockholms tingsrätt.

Under tiden Mohamed Fara hade fingrarna inne i hennes underliv körde en polisskåpbil förbi. Hon vinkade för att påkalla uppmärksamhet men blev inte förstådd. En av poliserna i fordonet vinkade tillbaka. Det var fullt med folk ute. Hon försökte få kontakt med någon men när hon gjorde det blev Mohamed Fara arg vilket gjorde henne rädd.

Uppenbarligen missade både den förbipasserande polisbilen och lokalbefolkningen att somaliern våldtog flickan, trots att hon försökte ropa på hjälp. Därefter tvingade somaliern henne att utföra oralsex.

När flickan kom hem och berättade för sin pappa vad som hade hänt gick de ut för att försöka hitta Fara igen. Flickan såg Fara i parken bakom deras bostad och hennes pappa tillkallade polis som kom och grep honom.

Flickans DNA har påträffats i somalierns kalsonger och både flickan och somalierns DNA påträffas på cigarettfimpar som låg på platsen. Dessutom låg ett av hennes örhängen kvar på brottsplatsen. Trots alla bevis nekar Fara till att han träffat flickan eller har begått något brott.

Flickans berättelse bedöms av tingsrätten vara trovärdig eftersom den varit detaljrik och utan överdrifter. Hon har efter övergreppet drabbats av psykisk ohälsa som depression och posttraumatiskt stressyndrom.

Fara dömdes för våldtäkt i två år och tre månader och han ska betala ett skadestånd till flickan på 115 000 kronor.


  • Publicerad:
    2020-09-16 20:45