SVERIGE. En 34-årig man från Somalia åtalas nu efter att ha våldtagit en kvinna i Stockholm. Kvinnan var döende när våldtäkten inleddes och enligt åklagaren avled hon under våldtäkten. Med anledning av detta åtalas somaliern även för brott mot griftefriden.

Tidigt på morgonen den 27 september larmades polisen i Stockholm till ett parkeringsgarage under Sheraton hotel på Vasagatan i Stockholm med anledning av att två män våldtog en utslagen kvinna på golvet. När polisen kom till platsen greps en 34-årig somalier på bar gärning och polisen kunde konstatera att kvinnan var död.

Två dagar senare häktades somaliern av Stockholms tingsrätt misstänkt för grov våldtäkt. Åklagaren ville att mannen skulle häktas för mord men tingsrätten ansåg inte att det fanns tillräckligt med bevis för att häkta honom för mord.

34-åringen åtalas nu för våldtäkt och brott mot griftefriden. Enligt åklagaren var kvinnan vid liv men utslagen och hjälplös när våldtäkten inleddes. Åklagaren anser att det även är styrkt att kvinnan avled under våldtäkten.

Källa:
Kvinnan dog under våldtäkten – han fortsatte våldta ändå


  • Publicerad:
    2013-11-28 15:00