BROTT. Den 31 januari i år gruppvåldtogs en 45-årig kvinna på en färja som var på väg från Stockholm till Åbo. Åtta personer misstänktes för brottet men endast en person, en somalier vid namnet Ahmed Nur Abdurahman Ahmed, åtalades. Domen har nu kommit och Abdurahman Ahmed döms till tre års fängelse för både våldtäkt och stöld.

ingång

Solna tingsrätt har nu dömt den somaliske våldtäktsmannen Ahmed Abdurahman Ahmed till tre års fängelse för våldtäkt och stöld.

En 45-åriga kvinna var på en kryssning mellan Stockholm och Åbo tillsammans med sina vänner men under kvällens gång kom kvinnan, som var kraftigt berusad, bort från sitt sällskap. När hon försökte ta sig till sin hytt erbjöd sig en somalier att hjälpa henne då hon hade svårt att ta sig fram. Mannen som erbjöd henne hjälp tog henne dock inte till hennes hytt utan han ledde henne till en annan hytt där flera andra somalier väntade. Väl inne i hytten kände kvinnan att stämningen snabbt blev obehaglig och försökte ta sig ut därifrån men lyckades inte. Flera personer ska ha ställt sig framför dörren och hindrat henne från att gå ut. Vid ett tillfälle ska de även ha sagt ”håll käften” till henne.

Lampan i hytten var till en början tänd men släcktes sedan. När det blev mörkt i hytten ska kvinnan ha blivit nedtryckt på sängen och hon hade svårt att andas. Sedan ska hon ha våldtagits.

När kvinnan väl kom ut ur hytten hade hon underkläderna nere vid anklarna och vittnen ska ha hittat henne rädd och chockad. Hon ska ha sagt till vittnena att hon blivit våldtagen av ”negrer”.

Våldtäktsmannen, Ahmed Nur Abdurahman Ahmed, (19910901-2717) är den enda av åtta misstänkta gärningsmän som blivit åtalad då bevisningen var tillräckligt stark mot endast honom. Det som band Abdurahman Ahmed till brottet var den tekniska bevisningen som bestod av kvinnans DNA-spår som hittades på hans könsorgan samt på insidan av hans kalsonger. Även bilder från korridorens övervakningskameror ska ha fungerat som bevismaterial mot honom.

Trots den starka bevisningen mot Abdurahman Ahmed så har han hela tiden nekat till brottet. Han menar att han endast suttit i samma hytt som den 45-åriga kvinnan och att han sedan stal hennes telefon och sedan lämnade hytten. Att hennes DNA hittats på hans könsorgan och i hans kalsonger menar han beror på en så kallad flerstegsöverföring, det vill säga att DNA från en person förs över via ett föremål till en annan person.

Åklagaren i fallet, Frida Rylander, menar dock att det är helt uteslutet att en så kallad flerstegsöverföring skulle ha skett och att det är helt omöjligt att den mängden DNA som hittades på Abdurahman Ahmed skulle ha skett genom att han och offret skulle ha rört samma föremål och att det på så sätt förts över på hans könsorgan.

Tingsrätten ansåg att bevisningen mot Ahmed Nur Abdurahman Ahmed var tillräcklig och har nu beslutat att han ska dömas för våldtäkt och han ska även dömas för stöld av hennes telefon. Ahmed Nur Abdurahman Ahmed har nu dömts till tre års fängelse. Trots att han inte är en svensk medborgare så yrkade åklagaren aldrig på att han ska utvisas.

När våldtäkten skedde försökte svensk media att mörka gärningsmännens etnicitet. De basunerade ut att männen var svenskar trots att vittnen och polis bekräftade att gärningsmännen var afrikaner.

Källa:
Mål nr: B 4817-15


  • Publicerad:
    2015-08-05 00:57