MÅNADSRAPPORT. Årets första sommarmånad har varit precis som den ska, med skönt väder och aktiviteter i hela Norden. Om det sistnämnda kan du läsa mer här.

Juni månad är för de flesta människor i Norden en mycket händelserik månad. Soltimmarna ökar och både värmen och ljuset brukar vara välkommet, våra unga tar studenten för att kasta sig ut som slavar åt storfinansen efter många års hjärntvätt i skolbänken och midsommar är fortfarande en av våra viktigaste högtider på året. Dessutom är juni månaden då både Danmark, Sverige och Island firar sina nationaldagar. Juni månad har också varit händelserik för Nordens nationalsocialister som knappast legat på latsidan!

Sveriges nationaldag firades av Motståndsrörelsen med aktivism på ett tiotal platser runt om i landet. I Visby delades det flygblad. I Skellefteå hölls det en social aktivitet med brännboll och middag. I Ronneby vecklades en banderoll ut med texten ”Nils-Ingmar Thorell är en folkförrädare” samtidigt som det liberala kommunalrådet höll tal för hundratals Ronnebybor. I centrala Stockholm anordnades en offentlig aktion med efterföljande social aktivitet och föredrag med Vera Oredsson som behandlade hennes uppväxt och leverne i det nationalsocialistiska Tyskland.

stockholm66

Midsommar firades liksom förra året med kamrater från stora delar av landet och från Norge på landsbygden i Skara. Här åts det gott, socialiserades och bjöds på hård kamp i olika tävlingsgrenar för de deltagande. Även i Hudiksvall hölls ett lokalt midsommarfirande för fjärde nästets aktivister.

midsommar

Mer på ämnet sociala aktiviteter hittar vi i Finland där Framtidsdagen gick av stapeln 18/6. Ett mycket lyckat arrangemang som bäst kan liknas vid Aktivistdagarna här i Sverige. Flera föredrag gick av stapeln, bland annat av mig själv, av Antii Niemi och av en estländsk nationalsocialist, under en intensiv dag som också bjöd på idrott och glatt umgänge.

framtidsdagarfinland

Offentliga aktiviteter i juni, utöver den tidigare nämnda i centrala Stockholm, har det bland annat hållits i Leksand och Göteborg. I bägge de nämnda fallen tvingades våra kamrater att tillrättavisa folkfientligt slödder som tog sig friheter de inte borde ha gjort. Nedan film från aktiviteten i Göteborg mitt under pågående Pride-festival:

Även i Norge har våra aktivister varit flitiga med offentliga aktioner under månaden och även där har homolobbyns perversa framfart motarbetats. Pride-spektaklet motades med aktivism i Oslo och offentliga aktioner har det faktiskt arrangerats fyra stycken under månaden, vilket är ett enormt framsteg gentemot tidigare då det bara varit någon under ett par års tid. Utöver detta har våra kamrater i Norge slagit aktivitetsrekord för andra månaden i rad. Vill du läsa mer om kamparbetet i Norge under juni kan du läsa Haakon Forwalds månadsrapport här och vill du höra om hur PST (Norska SÄPO) trakasserar våra norska aktivister rekommenderar jag dig att lyssna på det senaste avsnittet av Radio Nordfront här.

På ämnet radio var också Radio Nordfront-gänget med i den Jordanien-baserade liveradion Inside the Eye och jag själv medverkade för övrigt också i organisationens finska radiosatsning Studio 204.

Har jag fått med allt som hänt under juni nu då? Självklart inte! Med 200 svenska kamprapporter och ytterligare nästan 100 från våra grannländer är det omöjligt att täcka allt i en artikel som denna, men några saker till vill jag lyfta fram innan den avslutas.

I Harlösa i Eslövs kommun fick samtliga invånare flygblad med anledning av ett nyöppnat flyktingboende där. I Karlstad spärrades flera folkfientliga byggnader av vilket också ledde till medial uppmärksamhet. I Dalarna anordnades föredrag med Pär Öberg som pratade om massinvandringen för flera nyfikna åhörare, varav flertalet var nytillkomna parti- och stödmedlemmar och i Pirkanmalla, Finland patrullerades gatorna i samband med studenten då det brukar vara extra mycket fylla och bråk på stan.

kollagejuni1

I bland annat Landskrona, Mjölby, Arboga, Örnsköldsvik, Emmaboda, Uppsala, Skellefteå, Flen, Vellinge och Karlskrona har det bedrivits omfattande aktivism under månaden. På den sistnämnda orten delades 2500 flygblad ut på en och samma dag!

Finns det ännu mer att ta upp? Absolut! Den kombinerade nöjesparken och asylindustrin på High Chaparall i Gnosjö spärrades av med organisationens spärrband. Aktivister från Näste 6 var över landsgränsen och hälsade på kamrater för en heldag med god gemenskap i Uleåborg. Pär Sjögren debatterade ”våldsbejakande extremism” i Borlänge kommunfullmäktige och det har också som vanligt arrangerats vandringar i skog och mark och fysisk träning i hela Norden, bland annat i Hälsingland där en hel helg avsattes för en intensiv självförsvarskurs.

kollagejuni2

Avslutningsvis nåddes vi i juni av det glada beskedet att alla våra aktivister blev frisläppta efter att ha nyttjat sin rätt till självförsvar i Åkersberga och att vi uppnått målet för vår Kärrtorpsinsamling till förmån för de kamrater som inte hade samma tur i lotteriet om att bli dömd eller inte i våra mindre rättssäkra domstolar. 111 000 kr insamlade på mindre än fyra månader är ett bevis såväl som något annat på att vi växer och har ett helt annat stöd nu än bara för ett par år sedan. Stort tack till alla er som var med och bidrog!

Vårt arbete ger tydliga resultat, så se till nu, alla nordiska män och kvinnor med stoltheten kvar, att ge er ut i sommaren med affischer och flygblad så gör vi tillsammans juli till en helt fantastisk månad i kampens tecken!


  • Publicerad:
    2016-07-06 00:00