MINNESSTUND. Imorgon söndag kommer det att hållas minnesstunder för den framlidne systemkritikern Bechir Rabani. Tre evenemang kommer att hållas samtidigt i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.

Bechir Rabani blev 33 år gammal.

Under natten till fredagen avled systemkritikern och medborgarjournalisten Bechir Rabani, enligt uppgift av en hjärtinfarkt. Hans död har berört många inom den systemkritiska rörelsen och han har hyllats frekvent på sociala medier under helgen.

På Facebook har det dykt upp ett evenemang, där man bjuds in att delta på minnesstund för Rabani i Stockholm. Enligt informationen kommer den att hållas imorgon, söndag den 17 december, klockan 16:00 på Stockholms Centralstation. Så här skriver arrangörerna:

🌺 En minnestund i all sin enkelhet utan musik och tal , bara få samlas i tysthet och minnas Bechir 🌺 Kampen och hans röst får inte tystas ner 🌺 Ta med en ros och ljus( marshall ) så syns vi 🌺
De som inte kan medverka kan tända ett ljus istället imorgon kl 16 med taggen #jagärbechir

Läs mer på Facebook.

Uppdatering

Samtidigt som evenemanget i Stockholm kommer det även att hållas minnesstunder för Rabani på Gustav Adolfs torg i Göteborg samt på Slottshagsgatan 1 i Helsingborg. Samtliga tre minnesstunder börjar alltså klockan 16:00.


  • Publicerad:
    2017-12-16 20:00