DOKUMENTÄR Media2Rise presenterar dokumentären Sons of the founders – en exlusiv inblick i den nationella organisationen Patriot Front.

Den amerikanska alternativmedian Media2Rise har i dagarna presenterat en välgjord dokumentärfilm. ”Sons of the founders” ger oss en exklusiv inblick i den amerikanska nationella organisationen Patriot Front.

Organisationen grundades 2017, och har sedan dess gjort ett starkt intryck på den nationella scenen i USA. Patriot Front har gjort sig kända för sin omfattande aktivism och storartade demonstrationer.

I dokumentären får vi följa med aktivisterna på en intern sammankomst i delstaten Pennsylvania, där det utlovades träningar, utbildningar, tal, seminarium och många intervjuer.

Kamratskap, aktivism och radikal kamp var ledord för sammankomsten.

— Revolutionären kan inte sitta still. Revolutionären måste göra någonting. Vi vill ha killarna som kommer att vara aktiva, vi vill inte ha killarna som känner att aktivism är något som står under dem, eller att det är en hopplös kamp. Det är den typen av demoralisering som sprider sig som en sjukdom, kommenterar en aktivist.

Senare får man följa med i ett exklusivt reportage från den uppmärksammade demonstrationen i Philadelphia, som Nordfront har skrivit om tidigare, samt intervjuer med organisationens ledare, Thomas Rousseau.

Dokumentären regisserades av Rob Rundo från Media2Rise och Rise Above Movement, reporter var Lucca Corgiat och producent var Graham Whitson.

Dokumentärfilmen består av två delar, som du kan se här nedanför: