”ANTIRASISM”. Nya SOS Rasisme bryter mot lagen igen då de på flera av sina samlingsplatser bedriver kaféverksamhet och säljer mat utan registrering hos norska Mattillsynet.

aktivisten

TILL VÄNSTER: Matreklam på Aktivistens Facebook-sida. TILL HÖGER: ”Antirasisten” och korvsäljaren Åsmund Hatlestad.

Det var i tisdags förra veckan som den norska Bergensavisan (BA) rapporterade om att nya SOS Rasisme i Bergen bedriver olaglig försäljning av mat från sin samlingsplats ”Aktivisten” i Bergen då de bedriver kaféverksamhet utan tillåtelse från norska Mattilsynet.

Kontaktpersonen för SOS Rasisme, Åsmund Hatlestad, förnekar för Bergenavisan att de bedriver kaféverksamhet, trots att de på sin Facebook-sida själva skriver att de driver kafé och gör reklam för ”dagens rätt”. Efter att tidningen kontaktade Hatlestad försvann allt som kunde refereras som försäljning av mat.

Seniorinspektören Margrethe Wold vid Mattillsynet säger till BA att ”Aktivisten”, utifrån sin beskrivelse på Facebook, är anmälspliktiga hos Mattillsynet. Enligt Wold ser de allvarligt på att ingen registrering finns.

— Vi ser mycket allvarligt på händelser där ställen serverar mat men som inte har anmält sig till oss, säger hon.

BA skriver nya SOS Rasime driver liknande verksamhet i både Oslo och i Trondheim. Inte heller dessa ska vara registrerade hos Mattillsynet.

Källor:
SOS Rasisme bryter loven – igjen
Aktivisten serverer mat uten å ha gitt beskjed til Mattilsynet


  • Publicerad:
    2016-10-03 09:55