VALÅR. Inga blonda barn hittades på skolan så Socialdemokraterna fick bussa in dem för att ”skildra hela Sverige”. Nu är föräldrar och lärare på skolan arga på regeringens agerande mot dem.

När Socialdemokraterna spelade in sin senaste valfilm reste man till Stockholmsförorten Rågsved för att spela in en scen med svenska barn som glatt skulle springa runt S-ledaren Stefan Löfven. Men problem uppstod då nästan alla barnen på skolan är av utländsk börd.

Socialdemokraterna löste då problemet genom att bussa in en elevgrupp där svenska barn utgjorde över 50 procent av eleverna. Sedan placerade man de svenska barnen främst i bild.

— Det vi försöker göra i filmen är att ha med människor med olika bakgrunder, för att spegla den mångfald som finns i hela Sverige, förklarar Socialdemokraternas kommunikationschef Helena Salomonsson.

Med andra ord: På Rågsvedsskolan finns inte mångfald och därför bussade Socialdemokraternas propagandister in blonda barn för att öka mångfalden.

— Det finns nästan inga svenska barn på skolan. Rågsvedsskolan är känd för att vara väldigt invandrartät. Det var en av fröknarna som blev upprörd också. Vi pratade om att de bara plockade svenska barn till filmen, berättar en mamma på skolan.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-08-12 09:00