ORDENS MAKT En domare i Louisiana, som tvingats avgå efter att i läckt hemmavideo yttrat ”n-ordet” om en tjuv som gjort inbrott i hennes hem, ägnar all sin tid och energi till botgörelse.

Domaren i staden Lafayettes stadsdomstol Michelle M. Odinet avträdde i fredags sitt ämbete efter att en tid varit avstängd utan lön till följd av en läckt hemmavideo som visar henne uttala det så kallade n-ordet.

I ett brev till Louisianas Högsta Domstol skickat av hennes advokat Dane Ciolino förklarar Odine att hon ”tar fullt ansvar” för det ”kränkande språk” som hon hörs framföra i videon.

I brevet står bland annat att läsa:

”Jag tar fullt ansvar för de kränkande orden använda för att beskriva den individ som gjorde inbrott i mina fordon hemmavid. Jag är ledsen för den smärta som jag tillfogat vår gemenskap och ber om er förlåtelse, då mina ord inte har befrämjat allmänhetens förtroende för domarkåren.”

Accepterar ett fortsatt liv krypandes i stoftet

Odinets advokat berättar för HuffPost att den förra domaren ”förstår att detta är slutet för hennes tid i allmänhetens tjänst, men bara början på allt hon har att göra för att förtjäna dess förlåtelse”.

Ciolino tillägger att Odinet är ”förödmjukad, generad och ledsen för vad hon gjort och för de besvär som hon orsakat vår samhälleliga gemenskap”.

Odinet försattes i början av december i påtvingad ledighet utan lön då en viral video visade henne och andra titta på en TV-sänd övervakningsfilm som visar inbrott i fordon på uppfarten till hennes hem.

Personernas ansikten är visserligen inte i bild på videon, men Odinets röst har bekräftats i efterhand.

Och mamma skriker n***er, n***er,” uttalar en manlig röst på videon.

Som del av vad som framstår som ett godmodigt skämt yttrar sedan en kvinnlig röst n-ordet och ”kackerlacka” i samma mening.

Vi har en n***er, det är n***er, som en kackerlacka,” säger den kvinnliga rösten i videon.

Senare i videon kommenterar gruppen någon som snubblar i övervakningsfilmen och tappar sin plånbok.

Det där är min telefon där den föll till marken” säger en manlig röst.

Snubben hade en telefon på sig” svarar en kvinnlig röst. ”Du skulle ha tagit hans telefon och stulit den från honom, det där j*vla r*vhålet”.

Gå och ta pistolen” säger en annan manlig röst. ”Det är viktigt, mycket viktigt.

Exakt vem som spelade in konversationen och hur den blev offentlig är ännu okänt.

Senare har Odinet i ett uttalande till CNN:s dotterbolag KATS sagt att hon ”gavs ett lugnande medel” efter inbrottet samt att hon ”inte har något minne av videon och det kränkande språket i den”.

– Mina barn och jag var offer för ett inbrott med vapen i vårt hem. Polis tillkallades och angriparen arresterades, säger hon.

– Incidenten skakade mig i grunden och mitt mentala tillstånd var instabilt. Jag var ett vrak och jag kan fortfarande inte sova.”

– Jag fick ett lugnande medel vid tiden för videons inspelning. Jag har inget som helst minne av den och det störande språket använt i den, tillägger hon och avslutar:

– Vem som helst som känner mig och min man vet att det här står i motsättning till det sätt på vilket vi lever våra liv.