Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

“Spårvagnsligan” åtalas för våldtäkter på pojke

Av Redaktionen, 2019-05-22
redaktionen@nordfront.se

GÖTEBORG. Tre män med koppling till Göteborgs spårvagnar åtalades idag för flera våldtäkter och andra sexualbrott mot en pojke som vid tiden för brotten var 11 år gammal.

Från vänster: Alexander Oskarsson (198706124933) och Jimmy Segerblom (198306295034). Den tredje häktade, Michael Holm (198601214912), har Nordfront inte lyckats hitta någon bild på.

Det var den 30 januari som tre bögar från Göteborg häktades, misstänkta för ett stort antal övergrepp och våldtäkter mot barn. Samtliga har koppling till Göteborgs spårvagnsverksamhet. Två av dem har arbetat med spårvagnar, medan samtliga varit engagerade i Göteborgs spårvägars museiverksamhet Ringlinien, uppger P4 Göteborg.

Enligt åtalat rör samtliga brott en och samma pojke, som vid tiden för brotten – 2011 och 2012 – var 10 och 11 åt gammal.

Det rör sig om orala samlag – som männen utfört enskilt och i vissa fall tillsammans mot pojken – likväl som andra sexuell övergrepp, som att de förmått pojken att posera på bilder med sexuell karaktär.

En av de åtalade, Alexander Oskarsson (198706124933), var för en tid rikskänd som ”den dansande spårvagnsföraren”. Bland annat Aftonbladet uppmärksammade Oskarsson då han fått tillsägelser av sin arbetsgivare för att han filmat sig själv på arbetstid när han ”dansar” i spårvagnar – filmer som sedan publicerats på hans Instagramkonto

Bara dagar innan Oskarsson greps beklagade han sig över anklagelser om pedofili på sin Instagram

Skärmbild från Alexander Oskarssons Instagram. Klicka för förstoring.

Nu åtalas Oskarsson för två fall av våldtäkt mot barn, ett fall av sexuellt övergrepp mot barn, ett fall av sexuellt ofredande och ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering. Dessutom står han medåtalade för ett fall av grov våldtäkt mot barn.

Oskarsson erkänner samtliga brott.

Den andre häktade, Jimmy Segerblom (198306295034), uppger på sin Facebook att han arbetar som tågvärd åt SJ, men att han tidigare varit spårvagnsförare åt Göteborgs spårvägar.

Segerblom visar på sin Facebook öppet stöd för Pride och gör ingen hemlighet av att han är homosexuell.

Skärmbild från Jimmy Segerbloms Facebook. Klicka för förstoring.

Skärmbild från Jimmy Segerbloms Facebook. Klicka för förstoring.

Nu åtalas för ett fall av våldtäkt mot barn, två fall av sexuell övergrepp mot barn, ett fall av sexuellt ofredande och ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering då han förmått pojken att ta nakenbilder på sig själv och skicka dem till honom.

Segerblom åtalas även för övergrepp på en annan pojke, som vid tiden för brotten var 13 år gammal. Han förnekar samtliga brott förutom dem som begåtts på Internet.

Den tredje åtalade mannen heter Michael Holm (198601214912). Tillsammans med Oskarsson åtalas han för en grov våldtäkt mot pojken. I åtalet kan man läsa:

Alexander Oskarsson och Michael Holm har tillsammans och i samförstånd haft oralt samlag med NN 1 som var 11 år. Det hände den 14 juni 2012 i Strömmensberg, Göteborgs stad.

Enligt åtalet ska våldtäkten räknas som grov eftersom fler än en person deltog.

Holm åtalas även för ett fall av våldtäkt mot barn, ett fall av sexuellt övergrepp mot barn och ett fall av sexuellt ofredande. Han förnekar samtliga brott.

Källor:
Göteborgs tingsrätt: Målnr B 2442-18
Tre män åtalas för våldtäkter på barn


  • Publicerad:
    2019-05-22 17:41