MEDIA. Sveriges Radio har anmälts till Granskningsnämnden för bristande objektivitet och ensidig rapportering om Motståndsrörelsens möte i Ludvika.

ludvika_lop2

Motståndsrörelsens torgmöte i Ludvika under lördagen var enligt Nordfronts utsända en lyckad tillställning med ytterst få kritiker. Ett hundratal Ludvika-bor fanns på plats och diskuterade med aktivisterna, var trevliga och uttryckte bifall när Motståndsrörelsens talare höll tal om massinvandringens orsaker och konsekvenser.

— Det är kul att det kom så mycket folk och ställde frågor och var jättetrevliga, konstaterade Pär Sjögren, som var en av Motståndsrörelsens talare, till Nordfront.

Men när public service-bolaget Sveriges Radio skrev om torgmötet var tonen en annan. Istället för att intervjua någon av de många positiva eller neutrala åskådarna hade SR hittat de enda två kritiker som märktes på plats. SR nämner heller inte vad torgmötet handlade om, alltså att en gruppvåldtäkt ägt rum där de misstänkta förövarna är representanter för det mångkulturella samhället.

Motståndsrörelsens lokalpolitiker i Ludvika, Pär Öberg, har nu anmält public service-bolaget till Granskningsnämnden för radio och TV (GRN) och den myndighet, Myndigheten för radio och tv, som nämnden tillhör. Öberg säger till Nordfront att han egentligen inte tror att anmälan kommer att leda någonstans eftersom Granskningsnämnden vid ett flertal tillfällen tidigare friat inslag som varit uppenbart osakliga och partiska.

— Det är om inte annat viktigt att belysa att Granskningsnämnden, i de fall som handlar om medier som ”tänker rätt”, försvarar övergrepp mot de principer som samma nämnd ska kämpa för, säger Öberg till Nordfront.

— Vi måste överlag bli bättre på att anmäla till dessa instanser, säger han.

Se anmälan i sin helhet nedan:

Nordiska motståndsrörelsen är ett registrerat politiskt parti. Partiet anordnade den 29/8 ett tillståndsgivet torgmöte i Ludvika centrum. Det var stor uppslutning och trevlig stämning. I rapporteringen från SR Dalarna intervjuar man två kritiker, de enda två som märktes på plats. Vidare nämner man ingenting om vad torgmötet handlade om inte heller intervjuar man någon av arrangörerna. Man nämner att allt gick lugnt till, underförstått att det var något ovanligt. Detta ger en ensidigt negativ bild. Inslaget brister i objektivitet och tar ställning emot partiet Nordiska motståndsrörelsen. Detta torde inte vara public service uppgift, framförallt inte i ett nyhetsinslag.

http://t.sr.se/1JEj2nd

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6243557


  • Publicerad:
    2015-08-31 22:50