PROPAGANDA. Sveriges radio illustrerar en artikel om gängkriminalitet med en bild på Nordiska motståndsrörelsen.

I höstas publicerades en rapport om Sveriges ”antagonistiska miljö” som fick stor uppmärksamhet i ”svensk” media. Rapporten – som bland andra den kontroversielle judiske kriminologen Jerzy Sarnecki var med om att ta fram och som sponsrades av Dan Eliassons myndighet MSB – menar att det finns runt 15 000 personer i Sverige som är med i exempelvis MC-gäng, kriminella gäng, fotbollsfirmor eller inom den nationella politiska opposition som makthavare tvunget vill kalla ”våldsbejakande extremism”.

Rapporten har dock anmälts av tre forskare, som menar att den utgör så kallad oredlighet inom forskning.

— Om det är forskning man bedriver så ska man kunna bedöma kvaliteten och begripa hur man har definierat den här populationen. Och man kan inte svara på enkla frågor. Då tycker jag och mina övriga två medanmälare att de verkar röra sig om oredlighet inom forskning, och då bör det granskas, säger Johannes Knutsson, professor emeritus vid Polishögskolan i Oslo.

Kritiken rör sig främst om hur rapportskrivarna fått fram uppgifter om de 15 000 personerna utifrån polisiära register.

När Sveriges radio, som skriver om rapportens kontroverser, väljer de att använda en bild på aktivister från Nordiska motståndsrörelsen efter att dessa år 2007 försvarat sig mot angrepp från våldsvänstern i Stockholm.

Skärmdump: Sveriges radio.

Detta i förmodat syfte att försöka sammankoppla Nordiska motståndsrörelsen med organiserad kriminalitet för att på så sätt lättare kunna få igenom ett förbud mot den oppositionella organisationen.

SR har tidigare öppet erkänt att de med bildspråk ska försöka manipulera verkligheten så den passar deras intoleranta vänsterliberala agenda.

Källor:
Forskare kritiserar rapport om kriminella miljöer
Tveksam källa och propagandaliknande bilder i bevakningen av nazistdemonstrationen i Göteborg


  • Publicerad:
    2019-03-25 19:40