SVERIGE. Sveriges Radio intervjuar barnboksförfattaren Mårten Melin angående Svenska barnbokinstitutets diskussion om att införa åldersgräns för erotiska barnböcker. Enligt SR är det ”knepigt med åldersgränser” samtidigt som det finns ett ”stort behov” av de erotiska barnböckerna.

Foto: skärmklipp från sr.se

Foto: skärmklipp från sr.se.

Mårten Melin skriver erotiska barnböcker för barn i åldern 9-12. Hans bok ”Så grymt skönt” har tidigare hamnat i blåsväder, uppger Sveriges Radio:

Nyligen hamnade Mårten Melins bok Så grymt skönt i blåsväder när en sjuåring lånat boken som handlar om två unga som är kära och hånglar. Skolbiblioteket valde att plocka bort boken efter att föräldrar hört av sig eftersom skildringarna var så erotiska och språket lätt. Efter det har boken fått komma tillbaka till bibliotekshyllan.

I själva verket var SR:s förskönande beskrivning om ett par som enbart ”är kära och hånglar” inte det som fick biblioteken att ta bort boken. SVT har tidigare publicerat ett utdrag ur boken:

Jag tror att Emma vill att jag ska röra vid henne. Det känns lite dumt att fråga. Så jag rör vid hennes bröst. Bröstvårtorna är hårda. Emma andas tungt i mitt öra. Så åker hennes hand ner igen. Över mina badbyxor. Hon tar tag i min snopp genom tyget. Jag blundar. Mitt hjärta slår fort.

Enligt Sveriges Radio och kulturjournalisten Viveca Bladh finns ett ”stort behov” av erotiska böcker för nio-åringar.

Källa:
Knepigt med åldersgränser för erotiska barnböcker


  • Publicerad:
    2015-03-12 09:55