6 juni är dagen som etablissemanget både älskar och hatar, Sveriges nationaldag. När man tänker på nationaldagsfirande är det lätt att föreställa sig en dag i folkgemenskapens tecken, där varken ålder eller ”klasstillhörighet” spelar någon roll. Istället föreställer man sig en dag där alla svenskar går ihop, för att tillsammans fira det gemensamma arvet.

Denna typ av tankegångar är någonting som systemet räds. Känslan av folkgemenskap bland nordborna är nämligen en av de saker som hotar det mångkulturella samhället mest av allt. För att motverka detta ser etablissemanget därför till att varje nationaldag blir så mångkulturell som möjlig. Exotisk dans, antivita tal av förrädarpolitiker och att hälsa främlingar välkomna till Sverige som ”nya svenskar”, är alla vanliga inslag i det ”moderna” nationaldagsfirandet.

I Söderhamn valde de svenskfientliga i år att skrika antisvenska slagord och krav om anpassning från svenskarnas sida. Där firade Socialdemokraternas ungdomsförbund, tillsammans med Grön ungdom nationaldagen genom att arrangera en ”antirasistisk” demonstration. Enligt Söderhamnskuriren tågade ett hundratal personer från ”Kulturens hus” (fd. Folkets hus), via Kungsgatan, till Stadsparken i Söderhamn, där man höll tal. Under marschen skanderade man slagord som ”Sverige åt alla!” och bar med sig skyltar på vilka det stod ”Krossa rasismen!”.

SSU Söderhamns ordförande Emelie Häggdal och Grön Ungdoms språkrör David Ling var två av talarna. Emelie berättar för Söderhamns-kuriren att hon ser ”rasism” varje dag, på gatan, i skolan och i bussen. Marcus Andersson, söderhamnare och medlem i Motståndsrörelsen, håller med om detta men har andra förklaringar och lägger andra värderingar i begreppet ”rasism”. Han säger till Nordfront:

”Att Emelie Häggdal dagligen ser vad hon uppfattar vara rasism i Söderhamn är ingenting konstigt. Vad hon upplever som rasism är nämligen ingenting annat än uttryck för att gemene man har fått nog av mångkulturen. Söderhamn är nämligen en stad som drabbats hårt av massinvandringen och många i staden ser problemen med den nuvarande samhällsutvecklingen, även om de inte själva vågar göra någonting åt saken.”

Han fortsätter: ”Vi i Motståndsrörelsen har vid ett flertal tillfällen de senaste två åren bedrivit aktivism och andra aktiviteter i Söderhamn och det kommer vi att fortsätta göra även framöver. Ifall SSU tror att de kan krossa det nationella uppvaknandet genom tandlösa ”antirasistiska” demonstrationer så tror de fel. Det enda deras demonstration leder till är att vi i Motståndsrörelsen i Hälsingland kommer utöka vår närvaro i staden och att vi kommer kämpa ännu hårdare än tidigare för att rekrytera och organisera de söderhamnare som har fått nog.”

Värst av alla deltagare på demonstrationen var kommunalrådet Sven-Erik Lindestam, som enligt Söderhamns-kuriren uttryckte följande: ”Sverige är till för alla och det måste bli ett förhållningssätt”.

Uppmärksammad dag mot rasism


  • Publicerad:
    2012-06-10 00:08