INRIKES. Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU Älvsborg, är ivriga att anamma gamla kommunistiska ideologier och ser Stalin som en förebild. 

SSU

I tider då inte ens gamla kommunister i Sverige längre vill sätta sig i lag med de gamla kommunistledarna, är det just hos dem som SSU Älvsborg finner sin drivkraft. Det är något som framgår i förbundets årsmöteshandlingar som Gustav Kasselstrand, ordförande för SDU, upptäckte när han för en dryg vecka sedan lyckades komma över dessa på internet. Årsmöteshandlingarna är nu borttagna.

Det var i samband med en motion som krävde mer demokrati och insyn i förbundet som partiet gav avslag till motionen, med rädsla för att fel tankar då skulle kunna spridas bland förbundets medlemmar. Magnus Thor förklarar i protokollet från 2013 följande: ”Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen.”

Josef Stalin är ökänd för att ha åberopat massmord på den egna befolkningen. Bara under 1937 till 1938 mördades över en miljon människor under hans styre.

En annan motion som förespråkar att all välfärd skall förstatligas bifalles och Johan Dahlberg förklarar att inte bara välfärden skall förstatligas: ”Socialismen byggs inte genom ett gemensamt ägande som begränsas till välfärden. För som Lenin sa i ett telegram 1918: Inte en minut får gå förlorad. Handla kraftfullt och kontrollera allt.”

Lenin handlade mycket riktigt kraftfullt på sin tid och mördade oliktänkande under den ryska oktoberrevolutionen. Sedan fortsatte han sitt fälttåg för att förslava hela världen under ett kommunistiskt styre.

Tidigare liknande utfall gjorda av SSU har kritiserats av partikamraten Stefan Dalin på en s-blogg, 2008. Där skriver han att ”kunskap i arbetarrörelsens historia är en bristvara bland SSU:arna”.

Källa:
SSU-distrikt hyllar Stalin


  • Publicerad:
    2013-03-06 01:00