MASSINVANDRINGEN. Nu åtalas afghanen som tidningen Norrländska Socialdemokraten för en månad sedan publicerade en snyftartikel om gällande att han skulle utvisas. Han är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i Luleå.

Farid Soltani. Klicka för större bild.

För en månad sedan, måndagen den 9 juli 2018, publicerades en snyftartikel som journalisten Linda Kask hade skrivit för tidningen Norrländska Socialdemokraten (NSD) om hur synd det var om Farid Soltani (19960572-6232) som svenska myndigheter hade bestämt skulle utvisas till Afghanistan. Enligt artikeln hade Soltani sedan han kom till Sverige tagit avstånd från islam och blivit ateist, vilket gjorde att han nu riskerade att bli dödad om han tvingades att återvända.

Det skrivs många artiklar liknande den om Soltani i svensk systemmedia och knappt någon hade lagt den på minnet om det inte vore för att Soltani dagen innan artikeln publicerades hade blivit gripen och anhållen misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i Luleå. Och detta kände inte Kask och NSD till. Dagen efter publiceringen häktades han.

Kask hade antagligen intervjuat Soltani under arbetsveckan innan och därefter arbetat med texten under helgen för att sedan publicera den på måndagen. Allt hade blivit perfekt för Kask och NSD om Soltani bara inte (kanske) hade våldtagit den där kvinnan. Nu blev det tvärtom. Alternativmedier och invandringskritiker delade skadeglatt om sammanträffandet och alla kunde plötsligt se att systemmedia var naken. Reaktionen från Kask och NSD var systemmedias vanliga, blir det svårt så stoppar man bara huvudet i sanden och låtsas som ingenting.

Tidigt på söndagsmorgonen den 8 juli hade ett äldre par som bodde invid piren nära Lulsundsgatan på Östermalm i centrala Luleå observerat hur Soltani höll på med en till synes livlös kvinna som låg på marken i närheten av piren. Det äldre paret larmade polisen vid klockan 07:24 som snabbt kom till platsen och grep Soltani som fortfarande befann sig i närheten. Strax efter kom ambulansen och körde kvinnan till sjukhuset. Senare samma dag klockan 11:06 så anhölls Soltani.

Skärmdump från SVT:s artikel om den misstänkta våldtäkten. Klicka för större bild.

I åtalet som lämnades in den 7 augusti kan man läsa åklagarens yrkande:

Farid Soltani har genomfört samlag med NN 3 som inte deltog frivilligt. Det hände den 8 juli 2018 vid Lulsundsgatan, Luleå kommun.

NN 3 deltog i samlaget som en följd av att Farid Soltani otillbörligt utnyttjat att NN 3 på grund av medvetslöshet och drogpåverkan befann sig i en särskilt utsatt situation.

Farid Soltani begick gärningen med uppsåt.

Åklagaren yrkar även på utvisning:

Det yrkas att Farid Soltani utvisas från Sverige och förbjuds att under 10 år återvända hit …

I häktningsframställan kan man se att Soltani är registrerad hos svenska myndigheter med ett födelsenummer som säger att han fyllde 22 år för tre månader sedan. Med begynnande rynkor och allt.

Källor:
Luleå TR B1939-18 Aktbil 7
Luleå TR B1939-18 Aktbil 30


  • Publicerad:
    2018-08-09 07:00