USA I Newark i USA gladde man sig åt ett avtal om kulturellt utbyte med United States of Kailasa, tills man fick reda på att landet inte existerar. Landet som är en fantasiskapelse av en indier på flykt undan hemlandets polis, hade även en ambassadör på plats på en konferens arrangerad av Förenta Nationerna.

I Newark i den amerikanska delstaten New Jersey skrev stadens ledare under ett ”systeravtal” med United States of Kailasa [Kailasas förenta stater. redaktionens översättning]. Landets ledare bjöds in till stadshuset av stadens borgmästare Ras Baraka för att medverka i en ceremoni som markerade det högtidliga avtalet mellan staden och Kailasa. Landet beskrivs enligt CBS News även som en ”hindunation”.

På Youtube-kanalen TAPinto Newark finns ceremonin som hölls den 12 januari förevigad.

Indisk skojare bakom

Kort efter att man hållit ceremonin försvann glädjen över det framtida kulturella utbytet med hindunationen då man fick reda på att Kailasa faktiskt inte existerar överhuvudtaget. Landet har trots den detaljerade hemsidan ingen riktig regering utan det är ett påhitt av den indiske skojaren Swami Nithyananda, som har varit på flykt från sitt hemland sedan han 2019 blev misstänkt för våldtäkt.

På Twitter publicerade Nithyananda, som kallar sig själv för ”hinduismens högsta påve” och ”Återupplivare av KAILASA”, bilder från tillfället då det ”bilaterala avtalet” undertecknades i Newarks stadshus.

Newarks medborgare inte roade

Några få dagar efter att avtalet undertecknats drog man från stadens sida tillbaka överenskommelsen då man upptäckte sitt misstag. Jacob Rosario som är bosatt i Newark tyckte att det som hänt ”är väldigt pinsamt” för staden. En annan medborgare, Atiyah Harris, hade istället ”verkligen inga ord för att beskriva det”.

— Vems uppgift var det att göra en enkel Googlesökning? Ingen i stadshuset, inte en person gjorde en sökning på Google. Så kanske vi behöver en förändring av stadsfullmäktige då inte en person sa ’jag ska gå och kolla på Google och komma underfund med denna hittepå-stad´, sade Newarkbon Shakee Merritt till CBS News.

Representant på plats vid Förenta nationerna

Enligt India Today (IT) besökte även Kailasas ”permanenta FN-ambassadörVijayapriya Nithyananda globalistorganisationens kontor i Geneve, Schweiz.

Väl på plats på globalistorganisationens konferens påstås hon ha skrivit under avtal av okänd karaktär tillsammans med amerikanska representanter.