BROTT. En lastbil blev under morgonen stulen i Eskilstuna och senare begav sig kaparen ut på en vansinnesfärd och rammade flera parkerade bilar.

Polisens bombtekniker genomsöker den kapade lastbilen.

Tidigt under torsdagsmorgonen befann sig en lastbilschaufför inne på ett hotell i Eskilstuna för att lasta tvätt. Under tiden han var där inne tog sig någon sig en man in i lastbilen och körde iväg med den.

Polisen fick senare in ett larm om att en lastbil hade kört på flera bilar som stod parkerade på Rademachergatan i Eskilstuna. Mannen som körde lastbilen ska sedan ha kört en kortare sträcka och parkerat lastbilen vid korsningen Kungsgatan / Tullgatan.

Polisen beslutade sig för att spärra av två kvarter kring området där lastbilen parkerats under tiden man undersökte den. Nationella bombskyddet kopplades in men de kunde inte hitta några sprängmedel eller dylikt i lastbilen.

Ett stort polisuppbåd kommer under kvällen och natten att befinna sig i Eskilstuna för vidare observationer. Just nu samlar man in vittnesuppgifter kring den efterlyste mannens signalement. Brottsrubriceringen är stöld av fordon men kan komma att ändras.

Just lastbilar har blivit ett allt vanligare mordvapen för islamistiska terrorister under de senaste åren, där dådet i Stockholm som skedde tidigare i år är ett exempel. Men polisen säger att “än så länge finns inget som pekar på att föraren hade uppsåt att skada någon person”.

Källa:
2017-06-01 12:51, Övrigt, Eskilstuna


  • Publicerad:
    2017-06-01 19:20