STATOIL. Statoil, numera Circle K, byter ut sina nya flaggor då de påminner om Ku Klux Klan. Detta efter att en person uppmärksammat tre ”K”-flaggor i rad som han uppger påminner honom om KKK.

För två dagar sedan bytte Statoil namn till Circle K och i och med detta bytte man de gamla Statoil-flaggorna till nya ”K”-flaggor med Circle K:s logga. Nu byter man dock ut den nya loggan efter att Gustav, 17 år gammal, påpekat att de tre flaggorna i rad påminner om Ku Klux Klan. Bensinjätten har därför beslutat sig för att ta ner alla flaggor och byta ut dem.

— De kommer gradvis att bytas ut från och med i dag, säger Circle K:s kommunikationsdirektör Johan Backman.

Gustav, som fotade flaggorna och påpekade det hela för Circle K, säger att han direkt tänkte på Ku Klux Klan när han såg flaggorna.

— Jag såg bara kombinationen ”KKK” och tänkte direkt på Ku Klux Klan, säger han.

Backman säger att det är upp till var och en att tolka flaggorna och att Circle K är otroligt stolta över sitt nya varumärke.

— Vi är medvetna om att bilder på våra flaggor sprids. Det är upp till var och en att tolka flaggorna. Det är vårt nya varumärke och vi är otroligt stolta över det. Hur förbipasserande tolkar de här tre K:na är svårt för oss att göra något åt, säger Backman.

Källa:
Därför tvingas Statoil byta ut nya flaggorna


  • Publicerad:
    2016-05-05 21:55