MASSINVANDRING. Statsminister Stefan Löfven säger att situationen i Mosul kan leda till att Sverige kanske ”har en ny gigantisk flyktingström” om ett tag. Trots detta har regeringen inte fattat något beslut om gränskontrollerna som upphör att gälla den 11 november ska förlängas.

Så länge det ser ut så här i Europa och Sverige har en liberal invandringspolitik kommer mångkulturen förr eller senare till alla bostadsområden i Sverige.

Det var i samband med att statsminister Stefan Löfven besökte Industridagarna i Malmö när han fick frågan om gränskontrollerna kommer att förlängas då de upphör att gälla den 11 november, något som Löfven kunde inte ge något besked om.

Statsministern menar dock att striderna kring staden Mosul i Irak kan vara ett argument för att fortsätta med gränskontrollerna. Vidare sa han att Sverige måste förbereda sig på att en stor ström av ”flyktingar” från Irak kan komma.

— Det kan faktiskt bli en ny gigantisk flyktingström från Irak. Vi måste vara beredda på det, säger Löfven.

Regeringen har nu endast få veckor på sig att fatta beslut om gränskontrollerna ska förlängas. Svenska id-kontroller av resande från Danmark till Sverige gäller åtminstone till den 4 november och gränskontrollerna upphör att gälla den 11 november.

Källa:
Löfven: Kan bli gigantisk flyktingström från Irak


  • Publicerad:
    2016-10-18 10:10