INRIKES. Under söndagens partiledardebatt diskuterade Jimmie Åkesson och Stefan Löfven de ökande våldtäkterna i Sverige. Då började Löfven helt plötsligt prata om anställningsregler, och blev utskrattad av publiken.

På söndagskvällen deltog samtliga partiledare för riksdagspartierna i en direktsänd debatt i Agenda. Under debattens gång tog Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson upp det faktum att fyra av fem utländska våldtäktsmän inte utvisas.

— Fyra av fem utländska våldtäktsmän som bor i Sverige slipper utvisning. Fyra av fem. Varför ska vi behålla utländska våldtäktsmän i Sverige?, frågade Åkesson statsminister Stefan Löfven.

Till svar sa Löfven att det är upp till domstolarna. Sedan, till allas stora förvåning, började han prata om Lagen om anställningsskydd, LAS. Detta föranledde att han blev utskrattad av studiopubliken.

— Om du nu är så bekymrad över kvinnorna, Åkesson, varför vill du försämra löntagarnas ställning på arbetsmarknaden och göra, jo, men det här, det här är allvarligt, idag, du vill, du vill införa undantag för fem, fem. Det innebär att på de allra flesta arbetsplatser i vårt land, så kommer vem som helst att kunna bli uppsagd när som helst, sa Löfven på tal om att fyra av fem utländska våldtäktsmän inte utvisas.

— Och vad i hela friden har det med våldtäkter och sexuella övergrepp att göra? Försök hålla dig till ämnet, sa Åkesson.

— Har du inte följt Metoo-debatten?!, undrade då Löfven som om det skulle ha något med anställningsvillkor att göra.

Debatten gick sedan vidare utan att Åkesson fått något ordentligt svar då statsministern inte kunde hålla sig till ämnet.

Se klippet här:


  • Publicerad:
    2018-05-08 20:40