INTERNETCENSUR. Utrensningen kommer att accelerera, tror flera konservativa populister.

Stefan Molyneux. Foto: Stefan Molyneux/Facebook.

Den populistiske internetprofilen Stefan Molyneux Twitterkonto har nu stängts, bara en vecka efter att han bannlystes från Youtube, vilket innebär ytterligare en indikation på att utrensningskampanjerna är samordnade.

Förtrycket, utrensningarna och censuren av vita opinionsbildare leds ofta av stora judiska organisationer som ADL, men även av amerikanska myndighetsorgan som FBI.

Molyneux avstängning från Twitter gjordes utan förvarning, och mitt under den tilltagande debatten om yttrandefrihet på sociala medier, vilken USA:s president Donald Trump hittills förgäves har lagstiftat mot.

— Det är ju trevligt att få veta att Twitter pratar med teknologijournalister innan de talar med mig om mig, sade Molyneux ironiskt under en liveströmning.

Repression är en illegitim makts enda verktyg
Molyneux tror att avstängningen av honom beror på att han gjort reklam för en ny essä han skrivit, som anger riktlinjerna för hans värderingar och åsikter.

— Det är inte svårt att förstå varför mäktiga människor kanske inte vill att man ska läsa vad jag skrev nedan, lyder en anteckning i början av essän.

Stefan Molyneux tror också att den pågående mycket breda kampanjen att avplattforma konservativa röster har börjat ge kraft åt de konservativa och att dessa utrensningar visar ”vilka som har makten och vilka som inte har makten”.

Twitter verkar bestrida uppfattningen att han togs bort av ideologiska skäl. I ett uttalande till CNN sade företaget att Molyneux ”stängdes av för att han ’spammade’ och manipulerade plattformen, i synnerhet genom att använda falska konton.”

Vänsterliberala journalister applåderar avstängningen av Molyneux.

Liberala journalister applåderade Molyneux förbud. Jared Holt, som ”granskar högerextremister” för Right Wing Watch, sade att avstängningen tydligen har varit ”försenad” och undrade nyfikenhet vad det var som slutligen motiverade Twitter att dra ur kontakten till hans konto.

Men andra fördömde Twitters beslut och varnade för ett växande angrepp på yttrandefriheten. Mike Cernovich förväntar sig att ”utrensningen” kommer att ”accelerera.”


  • Publicerad:
    2020-07-08 17:30